e-ΕΦΚΑ: Μειώθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις και διπλασιάστηκαν οι νέες αιτήσεις

Για έβδομο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν τα εκκρεμή αιτήματα για συντάξεις, παρά τον διπλασιασμό των νέων αιτήσεων σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ.

e-ΕΦΚΑ: Μειώθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις και διπλασιάστηκαν οι νέες αιτήσεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για έβδομο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν τα εκκρεμή αιτήματα για συντάξεις, παρά τον διπλασιασμό των νέων αιτήσεων όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και αφορά τον Απρίλιο του 2021.

υγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, «τον Απρίλιο ολοκληρώθηκαν 18.531 αιτήματα συνταξιοδότησης συγκριτικά με 7.071 τον Απρίλιο του 2020 και 10.633 τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Έτσι, η αύξηση του ρυθμού ολοκλήρωσης των αιτημάτων τον Απρίλιο του 2021 ανέρχεται σε 162% έναντι του Απριλίου του 2020 και 74% έναντι του Απριλίου του 2019.

Επιπλέον, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης ανήλθαν στις 13.058, διπλάσιες σχεδόν σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρυσι (6.545). Τέλος, αναφορικά με το πλήθος των εκκρεμών αιτημάτων απονομής κύριας σύνταξης (πλην των διεθνών), παρατηρείται σταθερή μείωσή τους για 7ο συνεχή μήνα.  Για τον Απρίλιο του 2021, το πλήθος ανέρχεται σε 132.605 συγκριτικά με 137.915 που ήταν τον Μάρτιο του 2021 και 170.280 έναν χρόνο πριν».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Παρακολουθούμε στενά τις δραστηριότητες εξοπλισμού της Ελλάδας και της Κύπρου»

Πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι «οι αρμόδιοι τουρκικοί θεσμοί παρακολουθούν στενά τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή».