OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης από Κάσο: Χειροκροτώ και στέκομαι με σεβασμό απέναντι στα μέλη των ΕΔ

25/12/2019 - 13:14
Μητσοτάκης - Κάσος
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μαζί με τους κατοίκους, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους του νοτιότερου νησιού των Δωδεκανήσων, της ακριτικής Κάσου, έκανε Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, αγάπης και ειρήνης και η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Ένα μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Κάσος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την προσήλωση της χώρας στο διάλογο: «Πιστεύω ακράδαντα ότι με τον διάλογο μπορούμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα τα οποία χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. Αλλά αυτός ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση κάτω από συνθήκες πίεσης, εκβιασμών και προκλητικών ενεργειών από τη γειτονική χώρα. Είμαστε εδώ πέρα για να επανεπιβεβαιώσουμε την πίστη μας στο Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Χειροκροτώ και στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς, γυναίκες και άντρες, των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για να κοιμόμαστε όλοι εμείς ήσυχοι», τόνισε.

Στο φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών»

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών» της ακριτικής νήσου όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής. Αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας πως στέκεται με σεβασμό απέναντί τους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν για την πατρίδα.

Μητσοτάκης - Κάσος

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε αυτή τη συγκυρία οι πολιτικές δυνάμεις επιδεικνύουν πνεύμα ενότητας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ως προς τα εθνικά θέματα η πατρίδα μας σήμερα και το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο ενωμένο παρά ποτέ. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για να ξαναδιχάσουμε την ελληνική κοινωνία. Είχα δεσμευτεί από την πρώτη μου ομιλία στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θέλω να είμαι πρωθυπουργός και των Ελλήνων οι οποίοι δεν μας υποστήριξαν».

Tags: ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΣΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Related Posts

Super Puma
ΓΕΑ

Super Puma: Πλάνα από αποστολή MEDEVAC της 384ης Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης στη Γαύδο [vid]

17/06/2026 - 11:08
Α/ΓΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην Κύπρο ο Α/ΓΕΣ Κωστίδης: Επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ και συναντήθηκε με τον Βασίλη Πάλμα [pics]

17/06/2026 - 09:28
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Στην Αθήνα ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου – Η συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Χούπη [pics]

16/06/2026 - 15:48

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Λίβανος: Οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι «ανεξάρτητες» από τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, λέει ο πρόεδρος Αούν

Στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Vampire: Τουρκικά αναχαιτιστικά drones FPV θα ενσωματωθούν στο αμερικανικό C-UAS σύστημα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «Γαλάζια Πατρίδα» – Νέα έκθεση κόλαφος για την Τουρκία

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα ανέβασε νέα φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της δίπλα στη μητέρα της, Μιράντα Πατέρα

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Το τρυφερό φιλί και η ανάρτηση για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

Κόνι Μεταξά: «Άμα έχω βαφτεί, με φλερτάρουν οι άντρες»

Μαρία Καρυστιανού: Τρίτο «άκυρο» στο MEGA – Τα καυστικά σχόλια από Χασαπόπουλο και Βούλγαρη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert