Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ: Οι σχέσεις του με τις ΕΔ και ποιοι …κλαίνε με την εκλογή του

Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Διαψεύδοντας και αυτός όλα τα προγνωστικά νίκησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε όπως όλοι έλεγαν την “σφραγίδα” των “ιδιοκτητών” της ΝΔ ,δηλαδή της οικογένειας Καραμανλή.

Η επικράτησή του είναι ένα ακόμη σημάδι ότι ο κόσμος δεν θέλει οτιδήποτε έχει σχέση με το “παλιό”. Οι δύο εκλογικές νίκες Τσίπρα ,τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ,με το ίδιο ποσοστό είχαν και αυτό το μήνυμα που το αποστεωμένο παλιό κομματικό σκηνικό δεν θέλει να παραδεχτεί. Τώρα έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,που δεν είναι ακριβώς το “νέο” για τον πολιτικό χώρο της δεξιάς,αλλά πάντως είναι πολύ λιγότερο φθαρμένο “πολιτικό προϊόν”.

Αν το δούμε μ΄ αυτή τη λογική η εκλογή του Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ τουλάχιστον δημιουργεί κάποιες προσδοκίες για κάτι νέο.

Σ΄ ότι αφορά στις ΕΔ και στους στρατιωτικούς τα ΄χουμε από χθες γράψει. Πολλοί …κλαίνε ήδη. Τα “μαγαζάκια” που έστησαν δεν νομίζουμε οτι θα έχουν τη πορεία που ανέμεναν με πρόεδρο τον Μητσοτάκη. Πάρα μα πάρα πολλά θα αλλάξουν στον τομέα Άμυνας του κόμματος και όσοι έσπευσαν να παίξουν το ρόλο του…γαλάζιου Δούρειου Ίππου εις βάρος συναδέλφων τους θα έχουν μεγάλη δυσκολία να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Από την άλλη βέβαια ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να καταλάβει ότι με τις ΕΔ θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και επίμονα. Μέχρι σήμερα δεν είχε φήμη πολιτικού που έδινε μεγάλη βαρύτητα σ΄ αυτό το χώρο . Θα πρέπει να κατανοήσει ότι είναι ένας χώρος που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογιστική λογική. Ελπίζουμε να το καταλάβει σύντομα,γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Ούτε για τον ίδιο ,ούτε για τις ΕΔ. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ στο newsit.gr