“Ναι” Αβραμόπουλου στη λειτουργία Ενώσεων Στρατιωτικών και ο “Δούρειος Ίππος” του ΓΕΕΘΑ

Τι λέει το σχέδιο νόμου περί καταστάσεως αξιωματικών.

“Ναι” Αβραμόπουλου στη λειτουργία Ενώσεων Στρατιωτικών και ο “Δούρειος Ίππος” του ΓΕΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θα πει ναι στις Ενώσεις Στρατιωτικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; Όσοι έχουν διαβάσει τον αναθεωρημένο νόμο περί καταστάσεως αξιωματικών και υπαξιωματικών υποστηρίζουν πως ναι. Το θέμα είναι αν αυτό το νομοσχέδιο μετά από το ατόπημα του ΓΕΕΘΑ να το …κρατήσει μυστικό από την αρμόδια ΑΝΥΕΘΑ θα προχωρήσει.

Σύμφωνα πάντως με όσα λένε οι ελάχιστοι που έχουν γνώση του κειμένου “στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εναρμονιζόμενο με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου, θα επιτρέπεται στους εν ενεργεία Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς να συμμετέχουν στα σωματεία τους.
 
Τι λέει το σχέδιο νόμου:
 
Άρθρο 37
Γενικές υποχρεώσεις Αξιωματικών

 
4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Αξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Άρθρο 78
Γενικές υποχρεώσεις Υπαξιωματικών

 
4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Υπαξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εύλογο το ερώτημα πως είναι δυνατόν σε νομοσχέδιο που χειρίστηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ να υπάρχει έστω η υποψία ότι θα γίνουν αποδεκτές οι ενώσεις. Δεν νομίζουμε ότι θα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το ΓΕΕΘΑ έχει σχέδιο “άλωσης” των ενώσεων κι έχει βρει και τον δούρειο ίππο του.
 
Διαβάστε ακόμη:

Κρανιδιώτης: “Διώξτε γιους,κόρες γκόμενες,κόψτε μισθούς βουλευτών και εφαρμόστε την απόφαση του ΣτΕ”

“Αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή η απόφαση του ΣτΕ” – Τι γράφει ο δικηγόρος των στρατιωτικών

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση στην ΑΣΔΙΘ.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ηλεκτρονικός πόλεμος, παραγωγή drones και διεθνείς συνεργασίες στο επίκεντρο της ΑΣΔΙΘ για το επόμενο εξάμηνο

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Θράκης (ΑΣΔΙΘ) παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες