Ναρκαλιευτές του στρατού ψάχνουν έξω από τις φυλακές Τρικάλων

Γιατί πήγαν άνδρες του ΤΕΝΞ στα Τρίκαλα.

Ναρκαλιευτές του στρατού ψάχνουν έξω από τις φυλακές Τρικάλων

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού διατέθηκε ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων.

Η ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση-αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών.

Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διενεργήθηκε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει την αποστολή της με επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (στολές αντιθραυσματικές, κράνη κτλ) για τον εντοπισμό, την μεταφορά και την καταστροφή των εκρηκτικών μηχανισμών.
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

«Πρόκειται για ακήρυκτους πολέμους σε αθέατα πεδία μάχης, εξίσου καταστροφικοί που απαιτούν συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε στη συνέχεια