Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την δραματική επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Στις εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν από το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση φαίνεται και η φρεγάτα «Κανάρης» του Πολεμικού Ναυτικού, το σκάφος του Λιμενικού και τα περιπλέοντα σκάφη που βοήθησαν στην διάσωση των μεταναστών.

Δείτε το βίντεο του ΓΕΕΘΑ:

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είπε για το ναυάγιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, οι άνθρωποι που ήταν πάνω στο σκάφος, αρνήθηκαν τη βοήθεια του Λιμενικού, επιμένοντας ότι τελικός προορισμός τους θα είναι η Ιταλία.

Για το ναυάγιο κατηγορούνται 8 άτομα αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι βρίσκονταν ανάμεσα στους διασωθέντες. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι 104 άτομα διασώθηκαν, εντοπίστηκαν 78 σοροί και ο αριθμός των αγνοουμένων είναι αδιευκρίνιστος, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων, οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες.

Εικόνες από το σημείο μετέδωσε νωρίτερα και το BBC, οι οποίες επίσης δείχνουν τα μέσα των ελληνικών αρχών στις προσπάθειές τους να εντοπίσουν και να διασώσουν τους μετανάστες.