NRDC-GR: Σε κατάσταση «Πλήρους Επιχειρησιακής Ικανότητας» το σώμα του Ελληνικού Στρατού

Το ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) από τις 18 Δεκεμβρίου 2021 και μετά την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης «Steadfast Leda – 21» μετέπεσε σε κατάσταση «Πλήρους Επιχειρησιακής Ικανότητας» ως χερσαία τμηματική διοίκηση πολλαπλών σωμάτων Στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, το ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece μπορεί πλέον να αναλάβει την διοίκηση έως πέντε χερσαίων σχηματισμών επιπέδου Σώματος Στρατού.

Η περίοδος προετοιμασίας του NRDC-GR για την ανάληψη του ρόλου MC LCC ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2019, με την κατάρτιση τριετούς προγράμματος υλοποίησης, το οποίο συμπεριέλαβε το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών ώστε το στρατηγείο να προχωρήσει στην μελέτη, δοκιμή και τελικό μετασχηματισμό της δομής και των διαδικασιών του.

Η επίτευξη της «Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας» για την ανάληψη του ρόλου χερσαίας τμηματικής διοίκησης πολλαπλών σωμάτων Στρατού ολοκληρώθηκε με το πέρας της τελευταίας φάσης της άσκησης «Gordian Knot» τον Νοέμβριο του 2020.

Το NRDC-GR, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι το πρώτο στρατηγείο της δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ με «Πλήρη Επιχειρησιακή Ικανότητα» διεύθυνσης χερσαίων επιχειρήσεων πολλαπλών Σωμάτων Στρατού υπό την διοίκηση μίας διακλαδικής διοίκησης της συμμαχίας, προβάλλοντας έτσι το υψηλότατο επαγγελματικό επίπεδο του προσωπικού, την αρτιότητα του εξοπλισμού και το πνεύμα πρωτοπορίας του στρατηγείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ