Ο Εμφύλιος ο Α/ΓΕΣ και οι «χαρούμενοι δοσίλογοι»

Κατά καιρούς το Onalert έχει δημοσιεύσει άρθρα του απόστρατου αξιωματικού Αντώνη Τζαμπάζη . Δεν δημοσιεύσαμε το κείμενό του με το οποίο “μάλωνε” τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά επειδή δεν πήγε στην “γιορτή” μίσους και διχασμού στο Γράμμο και στο Βίτσι αν και θα είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα για ένα απλό λόγο: δεν θεωρήσαμε ότι πρέπει να συμμετάσχουμε στην ετήσια αναζωπύρωση παθών που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχουν αφήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίσω.

Δεν το δημοσιεύσαμε επειδή θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχουν σήμερα Έλληνες που πανηγυρίζουν και …γιορτάζουν τον θάνατο συμπατριωτών τους από πυρά ελληνικά. Με την αμέριστη και αναγκαία όπως αποδείχτηκε βοηθεια από το εξωτερικό . Για να τα λέμε όλα.

Θα μας επιτρέψει ο κ.Τζαμπάζης να επιλέγουμε τι θα δημοσιεύουμε και τι όχι ανάλογα με τα δικά μας κριτήρια, τα οποία πολλές φορές όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και κόντρα στην “εμπορικότητα” . Σε βάθος χρόνου έχουμε κερδίσει πολλά περισσότερα απ΄ αυτη μας την επιλογή.Τώρα θέλει να το λεει λογοκρισία; Δικαίωμά του.

Τα περί καθεστωτικών ΜΜΕ δεν μας αφορά ,συνεπώς ας απαντήσουν όσοι θεωρούν ότι θίγονται.

Για την επιλογή Μανωλά; Εμείς θεωρούμε ότι μετά την φαρσοκωμωδία των αποστρατειών Γκίνη και Τσέλιου η επιλογή του Μανωλά για τη θέση του Α/ΓΕΣ είναι εξαιρετική . Αν κάποιοι απόστρατοι θέλουν το ΓΕΣ να αλλάζει Αρχηγό ΓΕΣ κάθε έξι μήνες -δεν ξέρουμε ποιον έχουν στο μυαλό τους- δικαίωμά τους ,δεν θα τους ακολουθησουμε. Η κριτική που έχουμε ασκήσει στον Μανωλά είναι εύκολο να “εντοπιστεί” στα κείμενά μας μέσα στο Onalert συνεπώς έχουμε και την άνεση όταν πρέπει να λέμε και τα σωστά.

Τέλος για το μουσείο στο Γράμμο και στο Βίτσι; Θα υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που έχουν τις ίδιες απόψεις με τον κ.Τζαμπάζη και άλλους που θα ενδιαφέρονταν να το φτιάξουν. Κι όσοι θελουν να πάνε να προσκυνάνε!

Στο μήνυμα που μας έστειλε ο κ.Τζαμπάζης και τον ευχαριστούμε δεν λέει κάτι για όσα αναφέραμε για τους δοσίλογους που “έστειλαν” κόσμο στο βουνό για να φάει ένα ξερό κομμάτι ψωμί και δεν ήταν κομμουνιστές. Και πολλά άλλα . Η συζήτση για τον Εμφύλιο είναι χρήσιμη να γίνεται αλλά με ψυχραιμία και με το σκεπτικό να μάθουμε,όχι να μαλώσουμε. Κι έχει μεγάλη σημασία από το που ξεκινά κανείς της ιστορία του. Γιατί αυτή ξεκίνησε πολύ πριν από την επίθεση των ανταρτών του ΔΣΕ στο Λιτόχωρο.

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση στον Α/ΓΕΣ Μανωλά γιατί δεν πήγε στη γιορτή μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι!

«Ιχνηλάτες» του Γράμμου στα χνάρια του εμφυλίου