Ο Φραγκούλης χόρεψε συρτάκι στο αρχαίο θέατρο Εφέσου

Συναυλία  στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου στην Σμύρνη έδωσε  ο διεθνούς φήμης Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης.Με τον τίτλο «Ήταν ένα όραμα και έγινε πραγματικότητα», η τουρκική εφημερίδα Star δίνει τον τόνο της συναυλίας και γράφει ότι ο Μάριος Φραγκούλης, το γνωστό όνομα της ποπ όπερας, που δώρισε η ελληνική μουσική στον κόσμο, έκανε να ζήσουν οι φιλόμουσοι μία αξέχαστη βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου, στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Σμύρνης.
 Εκατοντάδες Τούρκοι και ξένοι θαυμαστές του γέμισαν το Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου για τη συναυλία του παγκοσμίως γνωστού τενόρου, Μάριου Φραγκούλη και της σοπράνο Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς. Ο Φραγκούλης παρουσιάστηκε  με το Διεθυντή της ορχήστρας, Λουκά Καρυτινό, που διεύθυνε την ορχήστρα της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Σμύρνης.
 
 
Στα δημοσιευματα όλου του τουρκικού τυπου υπάρχουν πολύ θετικές αναφορές στην παρουσια του τενόρου με τιτλους ‘όπως «Άρια έρωτα στην αρχαία πόλη», «Ο Φραγκούλης κατέκτησε την Έφεσο»,. «Έπνεε άνεμος Φραγκούλη» κ.α. Ολοι μιλούν για την πιο εντυπωσιακή συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου, στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σμύρνης που οργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτισμού, Τέχνης και Παιδείας της Σμύρνης, 

 
Ο Μάριος Φραγκούλης βγήκε επί σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα της Όπερας και του Μπαλέτου της Σμύρνης και τον συνόδευσε η σοπράνο Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς, Δ/ντρια της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου της  Σμύρνης.
 
Ο Μάριος Φραγκούλης, που είχε δώσει συναυλία στην Άγκυρα τον Ιανουάριο του 2014, με την ευκαιρία της έναρξης της Προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ, είχε πει ότι το μεγαλύτερο όραμά του ήταν να τραγουδήσει στην Έφεσο.Στην  συναυλία, που δόθηκε ενώ λήγει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, παρέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Μύρων, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιος Καλαντζής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, κ. Κυριάκος Λουκάκης με τη σύζυγό του.
 
Ο Μάριος Φραγκούλης ξεκίνησε με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ και έκανε ντουέτο με την Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς στο τραγούδι «So in love» του Cole Porter. Στη συνέχεια η Μπουγιουκσαράτς τραγούδησε την άρια «Les Filles de Cadix».Ο Φραγκούλης συνέχισε το πρόγραμμά του με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και έκανε για 2η φορά ντουέτο με την Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς στο τραγούδι «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη. Η άρια «Ninni» του Selman Ada, που τραγούδησε η Μπουγιουκσαράτς χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το κοινό.
 
Ο Φραγκούλης, χόρεψε και ένα σύντομο συρτάκι στο τελευταίο τραγούδι το «Ζορμπά» του Θεοδωράκη, κατέκτησε για ακόμα μία φορά τις καρδιές, γράφουν οι εφημερίδες. Ο Φραγκούλης και η Μπουγιουκσαράτς επέστρεψαν, επανειλημμένα, στη σκηνή με τα επίμονα χειροκροτήματα των φιλόμουσων, που δεν ήθελαν να αφήσουν τους καλλιτέχνες να φύγουν και τελείωσαν το πρόγραμμά τους με το ντουέτο «Φάντασμα της Όπερας» του Andrew Lloyd Weber.

Διαβάστε ακόμη:

«Μάγεψε» την Τουρκία ο Φραγκούλης – Τι λέει σε συνεντευξή του