Ο πατριωτισμός των Ελλήνων στρατιωτικών και οι θλιβερές μειοψηφίες

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων στρατιωτικών δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι θλιβερές μειοψηφίες των “μιζαδόρων” και οι ελάχιστοι θαυμαστές των νεοναζί δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από την επιβεβαίωση του κανόνα.

Ο Σεραφείμ Μηχιώτης εκ των παλαιοτέρων στρατιωτικών συντακτών το επισημαίνει με αφορμή την συνέντευξη του Αντώνη Κακαρά στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Γράφει ο Σ.Μηχιώτης:

Eπειδή αυτή η δύσοσμη ιστορία γιά τις μίζες, όσο και αυτή της Χρυσής Αυγής και των πιθανών της «χακί διασυνδέσεων» που τινές προεξοφλούν,τείνει να προβάλλεται από κάποιους επιτήδειους ως περίπου σύνηθες πράγμα γιά τους στρατιωτικούς, κρατήστε την ακόλουθη απάντηση του γνωστού αντιστασιακού αρχιπλοιάρχου ε.α. και συγγραφέα  Αντώνη Κακαρά,σε σχετική ερώτηση από σημερινή του συνέντευξη προς την «Εφ.Συν»:
 
«Οι στρατιωτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πατριώτες, αγαπούν τον τόπο τους, είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους,ανεξάρτητα από πολιτικομματικές τοποθετήσεις, ανεξάρτητα ακόμη και αν μερικοί, ελάχιστοι, παρασύρονται από τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Και παρά την απαξίωση, μέσα από το ρήμαγμα των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζουν το καθήκον τους από την κάθε είδους προσβολή. Οι ελάχιστοι εκμαυλισμένοι δεν φτάνουν γιά να ισχύσει η παροιμία πως και με λίγη κοπριά βρομίζει η πίτα…» 

Διαβάστε ακόμη:

Ο «εθνικισμός» σκοτώνει τον πατριωτισμό μας – Ένα άρθρο που εξηγεί το γιατί