OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

07/02/2026 - 20:05
Σμήναρχος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θρίλερ κατασκοπείας που πρωταγωνιστεί ο 54χρονος Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι έρευνες αποκαλύπτουν το «σκοτεινό» παρασκήνιο, τις επαφές με τον Κινέζο σύνδεσμο και την αναζήτηση τυχόν συνεργών του Έλληνα κατάσκοπου αξιωματικού με απόστρατους.

Το Σάββατο (07.02.2026) έγιναν γνωστές και οι πρώτες αντιδράσεις από το συγγενικό του περιβάλλον. Ο σμήναρχος είχε συνάντηση και στην Αθήνα με τον Κινέζο σύνδεσμό του από το Πεκίνο. Το 2025, ο Κινέζος κατάσκοπος ηλικίας 40 – 45 ετών παραβρέθηκε σε συνέδριο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και έκανε μία σύντομη στάση στην πρωτεύουσα όπου συναντήθηκε με τον 54χρονο σμήναρχο.

Το ραντεβού και οι θέσεις «κλειδιά»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι υπό έρευνα αν στο ραντεβού της Αθήνας, ο αξιωματικός που κατηγορείται για κατασκοπεία, παρέδωσε στον Κινέζο απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα. Θεωρείται, μάλιστα, ότι από το 2024 οι δύο τους είχαν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία.

Οι πληρωμές φέρονται να γίνονται μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής που ήταν εγκατεστημένη στο κινητό τηλέφωνο – «σκιά» μάρκας Samsung. Τα εμβάσματα κυμαίνονταν από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ τον μήνα ή το τρίμηνο, ανάλογα με τη σημαντικότητα των πληροφοριών.

Μέχρι στιγμής, από την έρευνα της υπόθεσης δεν προκύπτουν συνεργοί του 54χρονου στο στράτευμα, παρά τις προσπάθειές του να στρατολογήσει κι άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο, αναζητούσε πληροφορίες και εκτός αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κώστας Σαρικάς στον Alpha, πριν αναλάβει τη θέση του διοικητή μονάδας στο Καβούρι, είχε πόστο στο επιτελείο στον τομέα των εξομοιωτών και του ηλεκτρονικού πολέμου με πρόσβαση μεν σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, που δεν άγγιζαν, όμως, τον «σκληρό πυρήνα» των απόρρητων για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι και η σχέση του σμήναρχου με απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είχε θέση – κλειδί καθώς είχε πρόσβαση στην «καρδιά» απόρρητων πληροφοριών και είχε ασχοληθεί με το λογισμικό για τα ιπτάμενα ραντάρ, αλλά είχε καταπιαστεί και με τα οπλικά συστήματα.

Το «προφίλ» του

Όμως ποιος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον Σμήναρχο – κατάσκοπο; Ένας οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με κύρος.

Δήλωνε παντού την αγάπη του για την πατρίδα. Έκανε εκτενείς αναφορές στο αντικείμενο της δουλειάς του ενώ παράλληλα έδειχνε την ευαισθησία του σε θέματα κυβερνοασφάλειας και περιβάλλοντος. Το κίνητρό του, όπως όλα δείχνουν, ήταν οικονομικό λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά… άνωθεν.

Το προφίλ του πάντως στα social media μόνο σε κατάσκοπο δεν παρέπεμπε. Πρωτοστατούσε σε συνέδρια με θέμα την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα 32 χρόνια υπηρεσίας του και η προσωπικότητά του έκαναν τους συναδέλφους του να μιλούν για ένα εξαιρετικά ικανό στέλεχος, ενώ τώρα στους κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας επικρατεί σοκ.

Ο Σμήναρχος διατελέσει διοικητής μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καβούρι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδική διαβαθμισμένη μονάδα που σχετιζόταν με το ΝΑΤΟ.

«Οι κακόβουλοι πράκτορες ζουν ανάμεσά μας»

Στο βιογραφικό του μάλιστα αναφέρει ότι είναι και αρθρογράφος. Στα κείμενά του ασχολούνταν εκτενώς με ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Το 2023 έγραφε μεταξύ άλλων:

«Καθώς οι προηγμένες κυβερνοεπιθέσεις γίνονται πιο συχνές και έντονες και στοχεύουν σε ένα ευρύτερο φάσμα τομέων και βιομηχανιών, οι δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προσπαθούν να προετοιμαστούν καλύτερα για τον μετριασμό των κυβερνοαπειλών και την αντιμετώπιση μιας πιθανής κυβερνοεπίθεσης που θα επηρεάσει τα έσοδά τους και θα βλάψει τη φήμη τους».

Και ο Σμήναρχος συνεχίζει λέγοντας ότι οι κακόβουλοι παράγοντες ζουν ανάμεσά μας και ότι… δουλεύουμε μαζί τους: «Ένας άνθρωπος από μέσα είναι κάθε άτομο που συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στον πλούτο και την εξέλιξή της. Τα άτομα που εργάζονται μέσα σε μια επιχείρηση μπορούν να είναι υπάλληλοι, συνεργάτες πολύτιμοι για κάθε εταιρεία. Αποτελούν ένα πλεονέκτημα για κάθε οργανισμό, αλλά μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντική απειλή εάν δεν ληφθούν υπόψη».

Ωστόσο, εκτός από επαγγελματίας, είναι και οικογενειάρχης ο οποίος μοιραζόταν πολλές προσωπικές στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκδρομές στην Κύπρο, βόλτες στη θάλασσα, στα χιόνια με φίλους αλλά και επισκέψεις σε μοναστήρια. Μέχρι πριν λίγα 24ωρα, τίποτα δεν πρόδιδε τη διπλή ζωή που έκανε ο κατάσκοπος της Κίνας, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί και σε στρατιωτικό εισαγγελέα την Τρίτη (10.02.2026).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα (κακούργημα) με προβλεπόμενες ποινές κάθειρξη 5 – 20 χρόνια και αφαίρεση ελληνικής ιθαγένειας.

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΚΙΝΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

EURAC
ΓΕΑ

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

12/05/2026 - 20:29
CHENS
ΓΕΝ

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

12/05/2026 - 19:52
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

12/05/2026 - 13:00

Διαβάστε Επίσης

USV στη Λευκάδα: Οι ουκρανικές και ρωσικές χειρόγραφες σημειώσεις, η εξέταση στη ΔΥΚ και το μάθημα για το Αιγαίο

Καιρός σήμερα: Έντονες νεφώσεις αλλά με αύξηση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

Top News

Eurovision 2026: O Akylas έβαλε «φωτιά» στη σκηνή του Α' ημιτελικού

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Eurovision 2026: Η Σερτάμπ Ερενέρ αρνήθηκε να εμφανιστεί στον τελικό

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert