Ο ΣΥΡΙΖΑ «στρατιωτικοποιείται» εν όψει εκλογών

“Επιχείρηση στρατιωτικοποίησης” βρίσκεται σ΄ εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η …διακριτική ενασχόληση με τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι έγινε κατανοητό από κάποιους -όχι όλους- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αποδίδει.

Το πρώτο σημάδι αυτής της προσπάθειας προέκυψε στην συνάντηση που είχε η ΠΟΕΣ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί δόθηκαν υποσχέσεις για πλήρη ικανοποίηση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς. Από τα μισθολογικά τους ,μέχρι και πιο “ειδικά” θέματα όπως η αποκατάσταση για λύση του ασφαλιστικού των στρατιωτικών καταταγέντων από το 1990 έως το 1992.

Όμως αυτό που αναζητούν περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ονόματα στρατιωτικών που θα δεχτούν να μπουν στην “πολιτική μαρκίζα” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι απαραίτητα και στα ψηφοδέλτιά του αν και αυτό το επιθυμούν στην Κουμουνδούρου. Θέλουν όμως να έχουν εξασφαλισμένες θετικές απαντήσεις για να προχωρήσουν και να μην “εκτεθούν” στην κοινή γνώμη. Ειδικά σ΄ εκείνο το κομμάτι που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με “καχυποψία” τις θέσεις του για την Εθνική Άμυνα.

Ομάδα στρατιωτικών υπάρχει και λειτουργεί ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην “σκιά” όμως. Τώρα που οι εκλογές φαίνεται ότι πλησιάζουν όλο και πιο γρήγορα στην Κουμουνδούρου θέλουν να “βγουν μπροστά” και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Αν είναι ήδη αργά θα φανεί πολύ σύντομα.


Διαβάστε ακόμη:

Να εισπραχθούν τα 115 εκατομμύρια που χρωστάνε οι Γερμανοί για τα υποβρύχια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας ακούστηκε στην Βουλή – «Όχι στρατιωτικοποίηση»


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για το μισθολόγιο των στρατιωτικών