OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο ΥΕΘΑ για την αποζημίωση νυχτερινής υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

25/05/2021 - 13:33
ΥΕΘΑ - νυχτερινή απασχόληση
Share on FacebookShare on Twitter

«Το ζήτημα είναι καθαρά δημοσιονομικό και στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), που έχει ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες για τη σύνταξη νεότερου σχεδίου ΚΥΑ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεσή των απαιτούμενων πιστώσεων (σσ για την καταβολή αποζημίωσης των στρατιωτικών για τη νυχτερινή απασχόληση τους).

Το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και διασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης εναπόκειται στη βούληση του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο συνεργαζόμαστε, καθώς έχει την αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων και ευθύνη εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε συνάρτηση και με το κόστος διαχείρισης των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα «Αποζημίωση νυχτερινής υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι:

  • Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν.4354/2015 (Α΄176), καταβάλλεται αποζημίωση εργασίας, καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου, στους υπαλλήλους του δημοσίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή εποχικών ή επειγουσών αναγκών.
  • Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διέπονται από διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς, και επομένως, δεν είναι εφικτή η επέκταση του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει για τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημοσίου και σε αυτά.
  • Ο ν. 4472/2017 (Α΄74), που ρυθμίζει τις αποδοχές των στελεχών είναι ειδικός, αποδέχεται την ανάγκη ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης τους και προς τούτο χορηγεί επιδόματα που συναρτώνται με τον τρόπο, τον χώρο, τις συνθήκες απασχόλησης και τη φύση της προσφερόμενης εργασίας, χωρίς ωράριο και κατά τις νυχτερινές ώρες. Μεταξύ των επιδομάτων αυτών είναι και η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία, κατ’ εφαρμογή του ιδίου ως άνω νόμου.

Εν κατακλείδι, συνάγεται ότι δεν υφίσταται θέμα νομοθετικής πρωτοβουλίας, αφού το ισχύον πλαίσιο αμοιβών αναγνωρίζει την ανάγκη αποζημίωσης των στρατιωτικών για τη νυχτερινή απασχόληση τους, κατέληξε ο ΥΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53
Αρχηγός ΓΕΑ - F-35
ΓΕΑ

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό «κλαμπ» των μαχητικών 5ης γενιάς: Η συμμετοχή του Α/ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

08/12/2025 - 15:36
ΚΥΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ένοπλες Δυνάμεις: Υπεγράφη ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση Στρατιωτικών Φαρμακείων και την κατ’ οίκον λήψη φαρμάκων υψηλού κόστους – Δείτε το ΦΕΚ

08/12/2025 - 13:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1921 πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας του Κουντουριώτη

Η Συρία γιορτάζει έναν χρόνο από την πτώση του Άσαντ: Ο πρόεδρος αλ Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»

Ερντογάν σε Όρμπαν: «Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία»

Γερμανία: «Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ οι ΗΠΑ δεν στέκονται στο πλευρό των Ευρωπαίων»

SAFE: Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να υποβάλλει εκ νέου το σχέδιο για τους εξοπλισμούς

Ρωσία: Τρεις στρατιώτες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός Αμερικανού που πολεμούσε εθελοντικά για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Top News

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο - 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή

Τρίζει το deal Netflix – Warner Bros μετά τη σφήνα της Paramount με προσφορά 108 δισ. δολάρια

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Τι ζητούν από την κυβέρνηση για να ανοίξουν τους δρόμους - Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Κρήτη

Γιώργος Μαζωνάκης: Επιστρέφει στις πίστες της νυχτερινής Αθήνας - Δηλώνει «παρών με τον ΑPON»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert