Οι Βέλγοι στρατιωτικοί με τα όπλα και τα ψώνια και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους!

Ορισμένες φορές είναι πολύ χρήσιμα τα σχόλια αναγνωστών. Γιατί αποκαλύπτουν το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και σ΄ ένα μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης. Διαβάζοντας τα σχόλια αναγνωστών για τα όσα έγραψε εφημερίδα του Βελγίου σχετικά με την “συνεύρεση” στρατιωτικών και αστυνομικών μέσα σε αστυνομικό τμήμα κι ενώ η χώρα ήταν σε κόκκινο συναγερμό μας προκάλεσε εντύπωση το σχόλιο νέου ανθρώπου . Ο οποίος σχολιάζοντας τη φωτό που συνοδεύει το κείμενο και δείχνει δυο στρατιώτες σε περιπολία με τον έναν να κρατά …τα ψώνια του γράφει μεταξύ άλλων:

“Μετά μια φωτογραφία που μπορεί να τραβήχθηκε αφού έληξε η βάρδειά τους κι επέστρεφαν στην βάση τους αποδεικνύει πως ο Στρατός στους δρόμους είναι κακός και πως οι «κακοί Βορειοευρωπαίοι» δεν θα καταλάβουν ποτέ τους «φτωχούς πλην τίμιους» Έλληνες”.

Προφανώς ο ίδιος αν έβλεπε ελληνικό περίπολο με τον έναν να κρατά το όπλο και τον άλλον τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ θα …έβγαινε από τα ρούχα του και θα έγραφε ότι αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν γίνονται!!!

Όσο για τους “φτωχούς πλην τίμιους Έλληνες”; Δεν μας άρεσε ποτέ ο ρόλος του …Βασιλάκη Καϊλα για τους Έλληνες. Αλλά σε σχέση με τους Βέλγους θα μας επιτρέψει ο φιλοευρωπαίος σχολιαστής να του πούμε ότι σε θέματα ασφαλείας δεν έχουν κάτι να μας διδάξουν.

Και βέβαια αν καταλάβαμε καλά από το σχόλιο είναι καλό να βγαίνει ο στρατός στους δρόμους! Το κλίμα σιγά ,σιγά διαμορφώνεται κι εδω κι ας μην υπάρχει αιτία.

Το άρθρο ανέφερε και κάτι άλλο. Ότι αυτές οι χώρες που κάθε μέρα κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα για το πως φυλάει τα σύνορά της , δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν σύνορα!

Αυτά γιατί την περίοδο των εορτών ο δείκτης…εξυπνακισμού ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια.

Καλή χρονιά.