Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι εδώ. Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣ στη Λαμία

Στη Λαμία έγινε το διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.Το συμβουλιο συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία όμως δεν πήγε!

Στο συμβούλιο συμμετείχαν 55 στρατιωτικοί από όλη την Ελλάδα, δηλαδή αντιπροσωπείες των ΔΣ των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Κρήτης και μονομελείς αντιπροσωπείες των Ενώσεων Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ενώ παρενέβησαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Στρατιωτικών Ρόδου και Λέρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

“Το Γενικό Συμβούλιο συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, το ΔΣ της οποίας δεν παρευρέθηκε για τεχνικούς ίδιους λόγους.
Στο Γενικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας ενημέρωσε όλα τα μέλη για τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις, μετά από τις επαφές που είχε η Εκτελεστική Γραμματεία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσίασε τις άμεσες προτεραιότητες της Ομοσπονδίας στο προσεχές διάστημα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν, προκειμένου να μεταφερθούν σε όλους τους συναδέλφους – μέλη των Ενώσεων. Ζήτησε τη διατήρηση της ενότητας των Περιφερειακών Ενώσεων και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την Ομοσπονδία, αποβάλλοντας προσωπικές παθογένειες και τεχνητές αντιδικίες που προφανώς άβουλα και χωρίς τη σχετική κρίση, ίσως κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε κινήθηκε σε πολύ καλό, εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα και τα μέλη των Περιφερειακών Ενώσεων έφυγαν με την ικανοποίηση των μέχρι τώρα ενεργειών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, στο οποίο ανανέωσαν, για μια ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που τέθηκε.
Οι εξελίξεις τρέχουν, το τραίνο κινείται πλέον με γρήγορους ρυθμούς και κάποιοι επιβάτες ίσως να μην φτάσουν στο τέλος της διαδρομής.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία”.