«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον» – Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον αλεξιπτωτιστή

Η είδηση για τον αλεξιπτωτιστή που υπέκυψε στα τραύματα του βύθισε σε πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αλεξιπτωτιστής που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια νυχτερινής ελεύθερης πτώσης τραυματίστηκε θανάσιμα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια άσκησης, ο αλεξιπτωτιστής βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης -κάτι που σήμανε συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Η είδηση του θανάτου του 34χρονου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Χάβαρι που ήταν γνωστός και αγαπητός ο Κώστας Μελιγκώνης. Ο πατέρας του κατάγεται από το Χάβαρι και η μητέρα του από το Σώστι.

Ο 34χρονος Κώστας ήταν ο μικρότερος από τους δύο γιους της οικογένειας. Διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφια όπου θα γίνει και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Τα αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνούνται.

Συλλυπητήρια και από τον Θ. Δρίτσα

Και ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δήλωση, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εκφράζοντας τα κοινά συναισθήματα του Προέδρου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρω προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία τους, προς τους ΕΠΟΠ, προς τους αλεξιπτωτιστές και προς τους στρατευμένους, τη βαθιά μας θλίψη, για τον τραγικό θάνατο του ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Κ.Μ., ο οποίος κατά τη διάρκεια νυχτερινών ασκήσεων ελεύθερης πτώσης από τη Μονάδα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Δ.Δ.Ε.Ε.) στα Μέγαρα, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του άτυχου Λοχία, με την επιτακτική προσδοκία ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους, όπως είναι χρέος της να πράξει.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος. Τα εύλογα ερωτήματα, για το αν είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για το αν γνώριζαν στην Δ.Δ.Ε.Ε., ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, καθώς και για το αν κινδύνεψαν και άλλοι αλεξιπτωτιστές, θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελληνική κοινωνία, είναι αδιαμφισβήτητη. Υποχρέωση και καθήκον όλων μας, η προστασία τους, η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, με κάθε μέσο».