Οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν φτιάχτηκαν για τα 30» δημοσιότητας αλλά για να λύσουν θέματα

Που πάει το θέμα με την “γκρίνια” που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των στρατιωτικών που ασχολούνται με τις Ενώσεις; Δημοσιογραφικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον . Γιατί ως γνωστόν στους δημοσιογράφους δώσε “κόντρα” και “σύγκρουση” και δεν θέλουμε τίποτα άλλο…

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά:

• Μέχρι να “γεννηθεί” το “μέτωπο” των τριών Ενώσεων (Ήπειρος,Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία) δεν είχε αντιληφθεί κανείς μας ότι υπάρχει θέμα “κόντρας”. Ίσως να μας είχε διαφύγει, αλλά αντιληπτό έγινε μετά από την ανκοίνωσή τους περί “μετώπου”.

•Το πρώτο θέμα που θίγει η Ένωση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η επιχειρούμενη “κομματικοποίηση” των Ενώσεων . Πολύ σοβαρό θέμα ,αλλά θα πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για να καταλάβουμε το μέγεθος. Είναι ο Τσουκαράκης άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάποιο κομματικό ρόλο που “παίζει” εντός των Ενώσεων; Προσοχή, άλλο η πολιτική τοποθέτηση του καθένα που πιστεύουμε ότι είναι θεμιτό να έχει -ελπίζουμε να το πιστεύουν και στην Κεντρική Μακεδονία- κι άλλο η “κομματική αποστολή”. Το θέμα της νέα Ένωσης στην Λέρο που κατήγγειλαν να διερευνηθεί αλλά δεν νομίζουμε ότι αρκεί για να δεχτούμε ότι υπάρχει “εισβολή” κομμάτων στις Ενώσεις.

•Οι “κατηγορίες” της κομματικοποίησης εύκολα μπορούν να αρχίσουν να “εκτοξεύονται” από τους μεν στους δε. Όπως οι μεν αφήνουν υποννοούμενα για συμπάθειες με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και οι άλλοι μπορούν να αρχίσουν να λένε για συμπάθειες με την κυβέρνηση ,αφού για μια σειρά σοβαρών θεμάτων υπάρχει “χαλαρότητα” για να μην πούμε σιωπή.

•Το “χειροπιαστό παράπονο” των τριών Ενώσεων που διαβάζουμε στις ανακοινώσεις είναι ότι δεν υπάρχει “προβολή” των δραστηριοτήτων τους. Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με άλλα ΜΜΕ -κυρίως ιστοσελίδες- που ασχολούνται με τα θέματα των στρατιωτικών. Σ΄ ότι μας αφορά έχουμε επιλέξει να δημοσιεύουμε ότι νομίζουμε ότι ενδιαφέρει την πλειοψηφία των στρατιωτικών . Αυτό το εξασφαλίζει συνήθως η ροη των ανακοινώσεων της ΠΟΕΣ. Αν κάποια Ένωση έχει κάτι διαφορετικό να πει και να παρουσιάσει το δημοσιεύουμε. Ο κ.Νατσιούλας από την Λάρισα το γνωρίζει καλά, έχουμε δημοσιεύσει άπειρα κείμενά του. Ο κ.Θεοδώρου από την Ήπειρο όταν έχει κάτι αποκαλυπτικό να παρουσιάσει όπως εκείνο το έγγραφο με την δικαστική απόφαση που υποχρέωνε στρατιωτικό να πληρώσει τα δάνειά του ,βεβαίως και το παρουσιάζουμε. Δυστυχώς είμαστε …λίγοι για να προλαβαίνουμε να παρακοουθούμε τις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κανάλια της Ηπείρου. Είναι θέμα χρόνου καθαρά. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία όπως θα θυμάται του έχουμε επισημάνει ότι το Onalert ευχαρίστως θα δημοσιεύσει άρθρα και απόψεις από την Ένωση της Ηπείρου. Εκτός από βίντεο με συνεντεύξεις του δεν μας έχει έρθει τίποτα άλλο. Τα έγγραφα που κατά καιρούς φθάνουν στο Onalert συνήθως έχουν δημοσιευθεί . Όσο για την Κεντρική Μακεδονία; Η παρουσία της έγινε αισθητή το τελευταίο διάστημα με το ενδιαφέρον την όμως επικεντρωμένο στην πιθανή κομματικοποίηση των Ενώσεων.

Δεν γνωρίζουμε αν το θέμα της “προβολής” είναι τόσο σημαντικό, ούτε σε τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των στρατιωτικών.Τα 30 δευτερόλεπτα δημοσιότητας για τα οποία είχε μιλήσει ο Άντι Γουόρχολ δεν νομίζουμε ότι απασχολούν τους στρατιωτικούς.

Το τι δημοσιευουμε κρίνεται από το τι θεωρούμε ενδιαφέρον να διαβαστεί. Και είναι σαφές ότι η κρίση είναι υποκειμενική και τίθεται κάθε μέρα,κάθε ώρα στην κρίση των αναγνωστών που είναι αμείλικτοι.

Εμείς κρινόμαστε από τους αναγνώστες και οι στρατιωτικοί που έχουν αναλάβει το βαρύτατο φορτίο της προσπάθειας επίλυσης των εργασιακών προβλημάτων που υπάρχουν στις ΕΔ, κρίνονται από τους συναδέλφους τους.

Τόσο απλά ειναι τα πράγματα. Και θα γίνουν απλούστατα αν όλοι καθήσουν και συζητήσουν ανοιχτά κι όχι με υποννοούμενα για το ποιο πιστεύουν ότι είναι το πρόβλημα και πως θα το επιλύσουν. Διαφορετικά θα το “διαλύσουν το μαγαζί” και οι μόνοι που θα χαρούν θα είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι που θα ΄χουμε να γράφουμε και η κυβέρνηση που θα γλιτώσει από έναν σοβαρό “μπελά”.

Τέλος να κλείσουμε μ΄ ένα από τα πολλά βίντεο που μας έχει στείλει  ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιφέρειας Στρατιωτικών Ηπείρου Γιώργος Θεοδώρου ο οποίος έχει εξασφαλίσει και καλά κάνει μεγάλη δημοσιότητα στα τηλεοπτικά κανάλια της Ηπείρου. Απαντά και στον Κύρτσο…