Οι μετανάστες,ο στρατός και η «σκληρή αντιμετώπιση» -ΒΙΝΤΕΟ

Η βόμβα της παράνομης μετανάστευσης πυροδοτήθηκε . Αν και ήταν αναμενόμενο η Δύση εμφανίζεται …αιφνιδιασμένη και πάντως ανίκανη μέχρι στιγμής να διχειριστεί την κατάσταση. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η προώθηση “σκληρών” απόψεων και μέτρων κερδίζουν σε πρώτη φάση έδαφος . Κι αυτό θέλει προσοχή.

Στην Ευρώπη έχουν πολύ εύκολη τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση γεγονότων που “διαταράσσουν” την “κανονικότητα. Το 67% των Βρετανών για παράδειγμα εμφανίστηκε να είναι υπέρ της ανάπτυξης στρατού στο Καλέ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης!

Στρατιωτικές δυνάμεις βγαίνουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους όλο και συχνότερα και αυτό φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προκαλεί εθισμό.

Στην Ελλάδα οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλοντας και μη έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Το “λαβωμένο” από την κρίση Λιμενικό στηρίζεται ενεργά από τα πλοία του Στόλου,τα πληρώματα των οποίων έχουν βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό στον εντοπισμό σκαφών που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες. Τίποτα βέβαια δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όπως εξελίσσεται.

Σ΄ άλλες γωνιές του πλανήτη όπως στην Αυστραλία έχουν επιλέξει την “σκληρή αντιμετπώπιση” του θέματος. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχουν. Επειδή και στην Ελλάδα θα ακουστούν τέτοιες απόψεις, νομίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Οι Έλληνες μπορεί να διαμαρτύρονται για τις αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών , μπορεί να φωνάζουν για την αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να συμφωνήσουν τελικά με την “σκληρή τακτική” που κάποιοι επιθυμούν και κάποιοι άλλοι -όπως οι Αυστραλοί- εφαρμόζουν.

Δείτε το βίντεο με το “επιθετικό” μήνυμα κατά των μεταναστών από τους Αυστραλούς.