Οι ναύτες στρατεύσιμοι επιστρέφουν στο Στόλο – 10 ναύτες σε κάθε πλοίο

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Σε όλα τα πλοία του Στόλου θα υπηρετούν πλέον στρατευμένοι νέοι.Η αρχή έγινε με 4 πλοία όπου τοποθετήθηκαν στην προηγούμενοι από  4 κληρωτοί ναύτες (σύνολον 16 ναύτες). Τώρα στόχος είναι να τοποθετούνται σε κάθε από τα μεγάλα πλοία του Στόλου (φρεγάτες) από 10 ναύτες και μικρότερος αριθμός στα μικρότερα όπως πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι.

Όπως είπε ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης – που δρομολόγησε την σχετική ρύθμιση-  κατά την τελετή παράδοσης καθηκόντων στο Γραφείο Τύπου ( αποχώρησε ο Πλωτάρχης Χρ. Αρφάνης και παρέλαβε ο αντιπλοίαρχος Δημ. Γούναρης), ο λόγος της επαναφοράς των ναυτών θητείας στα πλοία σχετίζεται με την προσπάθεια του ΓΕΝ να ξαναγίνει ο ναύτης θητείας ο »σύνδεσμος» , η »γέφυρα», της κοινωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό. »Ο ναύτης είναι για την ελληνική οικογένεια, την ελληνική κοινωνία μια από τις βασικές  »εικόνες» του Πολεμικού Ναυτικού» είπε. Και αυτό, πρόσθεσε, καθώς το πλοίο είναι ο »καθρέπτης» του Ναυτικού.

Για υπηρεσία στα πλοία θα προτιμούνται ναύτες με ναυτικές ειδικότητες (απόφοιτοι Ναυτικών Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, επαγγελματίες αλιείς κλπ) ή σχετικές/αναγκαίες σε  πλοία όπως τραπεζοκόμοι, μάγειροι, καμαρώτοι κλπ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 ναύτες καθημερινοί ήρωες στο γραφείο του Αρχηγού του ΠΝ – Ποιο ήταν το κατόρθωμά τους

Θητεία ξανά σε πλοία του ΠΝ μετά από 11 χρόνια – Έρχονται στρατεύσιμοι φεύγουν ΕΠΟΠ;

Ο «Αντώνης», ο «Μιχάλης», οι απολύσεις και οι σκληρές αλήθειες ενός Ναύτη του Αιγαίου