Οι βρυκόλακες που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία με αίμα

Ο Χρήστος Χρηστίδης απόστρατος αξιωματικός και πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είχε μια ιδέα πριν λίγο καιρό. Να προτείνει στον Μανώλη Γλέζο εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς αλλά και της Ελλάδας να πάει μαζί με απόστρατους αξιωματικούς και να καταθέσουν όλοι μαζί ένα στεφάνι στο Γράμμο. Δεν μάθαμε αν έκανε την πρόταση και αν ο Μανώλης Γλέζος απάντησε ή όχι.

Ένας από τους αναγνώστες μας ο κ. Μπάμπης Τζιγκουνάκης με αφορμή το κείμενο – απάντηση στον απόστρατο αξιωματικό που άσκησε κριτική στον Α/ΓΕΣ επειδή δεν πήγε στις φετεινές “εκδηλώσεις” έγραψε σε μήνυμά του:

“Το ΄χω γραψει και αλλοτε… Κατασκευη ενος κενοταφειου στο Γραμμο Βιτσι που να περιλαμβανει ολους τους νεκρους ειτε απο εδω ειτε απο εκει και μια κοινη γιορτη για ολους τους ηρωες που επεσαν στον εμφυλιο..Καταργηση καθε αλλης γιορτης,θυματων επεισοδίων ,μνημης η γεγονοτων του εμφυλιου και τελος…αρκετα κρατησε η σπεκουλα και εμποριοποιησης της εθνικοφροσυνης και του πατριωτισμου απο καθε μερια της διένεξης..Ειναι καιρος στους δυσκολους καιρους που ζουμε η σελιδα του εμφυλιου να κλεισει οριστικα. Πιος εχει τα ουμπαλα να το κανει;”

Αναφέρουμε αυτά τα δύο παραδείγματα για να επισημάνουμε ότι ευτυχώς, αυτό που τελικά κερδίζει σ΄ αυτή την ανόητη κατά τ΄ άλλα συζήτηση για τον Εμφύλιο, είναι η ψυχραιμία. Το τελευταίο ερώτημα που θέτει ο κ. Τζιγκουνάκης βέβαια είναι και το πιο σημαντικό. Ποιος έχει… “τα ούμπαλα” να “φυλακίσει” μια και καλή τα υπολείμματα μίσους ,που προέρχονται από αμάθεια και ανεκπλήρωτα πάθη;

Δυστυχώς όπως και τότε έτσι και τώρα η “ψύχραιμη πλειοψηφία” είναι υπό την ομηρεία των λίγων γραφικών και έξαλλων. Τότε οι Έλληνες πολίτες κουρασμένοι από το δράμα και τον θρήνο ενός πολέμου και της κατοχής περίμεναν να σηκώσουν κεφάλι και να πάρουν ανάσα για να προχωρήσουν μπροστά. Δεν τους άφησαν οι λίγοι που άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους μη μπορώντας να καταλάβυν ότι ο κόσμος ήθελε να ζήσει κι όχι να ξανασκοτωθεί. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης δυστυχώς οι “κληρονόμοι” αυτών που και τότε οδήγησαν τη χώρα στο αιματοκύλισμα έχουν “σηκώσει κεφάλι” και ζητούν επί της ουσίας να “ξαναγραφτεί η ιστορία”! Μόνο που πρέπει κάποιος να τους πει ότι η ιστορία έχει γραφτεί απ΄ όλες τις πλευρές. Ας μην παριστάνουν ότι είναι γραμμένη “μονομερώς” γιατί ψεύδονται. Αρκεί να ψάξουν και θα βρουν γραμμένες όλες τις απόψεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος δεν τους ενδιαφέρει η ιστορία που είναι γραμμένη με μελάνι αλλά αυτή που πάντα γράφεται με αίμα.

Αρκετά όμως με τους βρυκόλακες της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Εμφύλιος ο Α/ΓΕΣ και οι «χαρούμενοι δοσίλογοι»

Επίθεση στον Α/ΓΕΣ Μανωλά γιατί δεν πήγε στη γιορτή μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι!