Όχι άλλες περικοπές αλλά όχι κι άλλες σπατάλες στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα οικονομικά μας κι επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ξαναμπούν στο στόχαστρο όσων ζητούν περικοπές καλό θα είναι στο ΥΠΕΘΑ να φροντίσουν να προχωρήσουν άμεσα στο “συμμάζεμα” που μπορεί ακόμη να γίνει.

Δεν είναι μόνο η άμεση αναδιοργάνωση την οποία πρότεινε με άρθρο του στο Onalert.gr ο αντιναύαρχος ε.α Νίκος Κρυονερίτης και στην οποία αναφέρθηκε στην συνέντευξή του στο Onalert.gr ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας.

Που υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης; Ας κρατήσουμε κλειστές τις θέσεις εξωτερικού που είχαν κλεισει επί υπουργίας Μπεγλίτη. Γιατί μαθαίνουμε ότι κάποιοι θέλουν να τις ξανανοίξουν.

Ας αποφύγουμε κάθε περιττή δαπάνη. Ακούσαμε ότι ετοιμαζόματε να εορτάσουμε την Ικαριάδα με ενισχυμένη συμμετοχή των ΕΔ. Δεν χρειάζεται . Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.

Θα τολμήσουμε να πούμε αν και ξέρουμε πολλοί απόστρατοι του ΠΝ θα μας επιπλήξουν κυρίως λόγω αναμνήσεων, να μην γίνουν τα εκπαιδευτικά ταξίδια των Ναυτικών Δοκίμων και της ΣΜΥΝ. Υπάρχουν τρόπους να “γράψουν θαλάσσια υπηρεσία και εμπειρία” μέσω του Στόλου. Το λέμε γιατί τα ταξίδια αυτά θα μας κοστίσουν πάνω από ένα εκατομμύριο.

Αν ψάξουμε θα βρούμε κι άλλα που όσο “μικρά” κι αν μας φαίνονται, είναι αναγκαίο αυτές τις δύσκολες μέρες να τα “κόψουμε”.