Ένας «αρχηγός» απαντά στο Onalert,για την παραίτηση και την υστεροφημία του

Το άρθρο του Onalert για τους Αρχηγούς, την ευθύνη τους στις ώρες τις κρίσεις και η αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουν έναντι του παραλογισμού της πολιτικής επιπολαιότητας όπως αναμενόταν προκάλεσε αντιδράσεις .Και ανάμεσα σ΄ αυτές υπάρχουν αρκετοί που διαφωνούν.

Ένας απόστρατος αξιωματικός “φόρεσε” τη στολή του Αρχηγού και απαντά σε “πρώτο πρόσωπο” στην άποψη του Onalert που ευχαρίστως τη φιλοξενεί:

“Το χθεσινό άρθρο του on alert αλλά και αριθμός από σχόλια που το ακολουθούν προτρέπουν τους αρχηγούς να παραιτηθούν ,να είναι έτοιμοι να αποστρατευθούν και τελικά τους προτρέπει να ανησυχούν αυτοί για την υστεροφημία τους.
Σε κάθε προβληματισμό μου εγώ συνηθίζω να πρώτα να ψάξω να βρώ τις δικές μου ευθύνες, μηδαμινές ή μεγάλες, και στην συνέχεια να βάλω τον εαυτό μου στην θέληση του άλλου;

Στην προκειμένη περίπτωση μου δημιουργήθηκαν ορισμένα ερωτήματα θέτοντας τον εαυτό μου σε θέση αρχηγού, για το τι θα έπρεπε να κάνω.

Να παραιτηθώ; να αυτοκτονήσω; να αποστρατευθώ απο μόνος μου(πως γίνεται αυτό;) ή να χτισω ένα μαυσωλείο και να μπω μεσα αφιερωμενο στην υστεροφημία μου και δόξαζοντας τον εαυτό μου που δεν εκτέθηκε και την …..έκανε γρήγορα με πηδηματάκια. Ποιος τελικά είναι ο ορισμός του ριψασπι οταν έχουμε πρόβλημα;

Κατα τη διαρκεια μιας κρισεως στο Αιγαιο δικαιούμαι να παραιτηθω; και ο λοχαγός, υποπλοίαρχος, σμηναγός που θα του αναθέσω αποστολή, αυτός δικαιούται να παραιτηθει; Δικαιούμαι να παραιτηθώ όταν κανένας από τους προισταμένους μου δεν διαφωνεί μαζι μου, υπερακοντίζει σε ολα, αλλά δεν έχει τίποτα να μου δώσει;

100 αρχηγούς να αλλάξουμε η υπό επιτήρηση πορεία του προϋπολογισμού δεν αλλάζει. Τελικά πειτε μου μήπως αν αυτοπυρποληθώ θα είναι καλύτερο; Θα με αγαπάτε μετά η και παλι θα πρεπει να κρεμαστώ επιπλέον, μπας και με λατρεψουν στα καφενεία;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: οι δύο προτάσεις Παναγιωτόπουλου στις τράπεζες
 
Ποια στρατηγική εθνικής άμυνας στην περίοδο της κρίσης;

Αμερικανικό «κράξιμο» για τις αμυντικές δαπάνες με την κυβέρνηση να δικαιώνει τις επικρίσεις!