Παράπονα στρατιωτικών που μετακινήθηκαν στο ΚΕΤΘ ενόψει παρέλασης της 25ης Μαρτίου

Για τις συνθήκες διαβίωσής τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) όπου μετακινήθηκαν και διαμένουν ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2023, παραπονούνται στρατιωτικοί μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ).

Μεταξύ άλλων παραπονούνται – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΠΕΕΞ – για το συσσίτιο «όσον αφορά στο ποιοτικό και ποσοτικό του επίπεδο και για το γεγονός ότι ζητείται πλέον από τη στρατιωτική υπηρεσία η καταβολή χρηματικού αντιτίμου!», αλλά και για τη μετακίνησή τους, καθώς δεν έχει προβλεφθεί η μετακίνησή τους από το ΚΕΤΘ στη Χαλκίδα «προκειμένου να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις», με αποτέλεσμα να αναγκάζονται είτε να ναυλώνουν ταξί, είτε ιδιωτικά λεωφορεία, με δικά τους έξοδα.

«…Θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να τους παράσχει τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντάς τους επιπλέον χρηματική αποζημίωση…» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΕΞ, η οποία αιτείται:

«α. Την άμεση μετακίνηση του προσωπικού σε ξενοδοχεία και τη δωρεάν διαμονή του σε αυτά.

β. Τη δωρεάν μετακίνησή του από και προς το Στρατόπεδο, είτε προς το ξενοδοχείο, είτε προς την πόλη της Χαλκίδας σε καθημερινή βάση.

γ. Τη δωρεάν σίτισή του, είτε σε Λέσχη Αξιωματικών (εφόσον δύναται να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες), είτε σε εστιατόρια της περιοχής.

δ. Την παροχή εγγυήσεων ότι το συμμετέχον προσωπικό θα αποζημιωθεί κατά τα νόμιμα, για όλη τη διάρκεια της απουσίας του από την οικογενειακή του εστία».