Παρμενίων – 23: Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη πολυεθνική άσκηση – Εντυπωσιακά πλάνα [vid]

Η άσκηση Παρμενίων - 23 πραγματοποιείται κατά την διάρκεια όλου του 24ώρου, όπως δείχνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Παρμενίων - 23

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Παρμενίων – 23», σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σκοποί της άσκησης Παρμενίων – 23 – όπως αυτοί προσδιορίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, είναι:

  • Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.
  • Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.
  • Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ/ΓΕΕΘΑ).
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Η άσκηση Παρμενίων – 23 πραγματοποιείται κατά την διάρκεια όλου του 24ώρου, όπως δείχνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Σάββατο 30/9/2023, το ΓΕΕΘΑ:

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων – 23» εξετάστηκε το σενάριο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος (RENEGADE), που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ούτε το Σχέδιο Πτήσης του, και οι ενέργειές του τείνουν να εξελιχθούν σε εναέρια απειλή εναντίον αστικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χώρας.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτόνομα θαλάσσια drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης και Δένδιας εντυπωσιάστηκαν από επίδειξη αυτόνομων θαλάσσιων drones του MIT στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

«Φέρνουμε τους δοκίμους μας σε επαφή με τη νέα επιχειρησιακή πραγματικότητα και την πατρίδα μας στη νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας