Παρουσίαση βιβλιων του Αντώνη Κακαρά

Κόντρα στην κρίση και την απογοήτευση, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) στις 12 Ιουνίου το απόγευμα (1800) θα γίνει παρουσίαση βιβλίων του Αντώνη Κακαρά.
Ο αισιόδοξος -όπως τον χαρακτηρίζει ο Κακαράς – εκδότης στο Δελτίο Τύπου αναφέρει:
Το ένα από τα δυο βιβλία του Κακαρά (Όταν γαυγίζει ο ντουνιάς) κλείνει τριλογία που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, περιλαμβάνει τις τιμωρίες των εγκληματιών που ποτέ η οποιαδήποτε δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Έτσι, υποστηρίζει, ηρέμησε κάπως δίνοντας την ψευδαίσθηση στον αναγνώστη (αλλά και στον εαυτό του) πως πήραν τα όνειρα εκδίκηση. Τα δύο άλλα της τριλογίας είναι επίσης των εκδόσεών μας Το Αλιώρι, το κονάκι των χοίρων και Η λίστα του τσαγκάρη.

Το τελευταίο του (Ο Αρτέμης ο Λέλεκας ανάμεσα σε ανθρώπους και άλλα ζώα) σοκάρει τον αναγνώστη. Παρουσιάζει τα πάθη και τις άσχημες κυρίως πλευρές στο χωριό του μεσοπολέμου και μετά. Η άκρατη φιλοδοξία, η θρησκοληψία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οδηγούν τα μέλη μιας οικογένειας στην αλληλοσφαγή και ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας στο ομαδικό έγκλημα. Ο χαρισματικός νέος που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σ’ αυτά τα πάθη, δίνει ελπίδες για το αύριο, ενώ η φαντασία του συγγραφέα διανθίζει το μύθο με στοιχεία από την παράδοση και τις δοξασίες.