«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του πλοίου που δώρισε στο ΠΝ το Ίδρυμα Λασκαρίδη

«Έπεσαν» σήμερα οι υπογραφές στη σύμβαση για τη μεταβίβαση με δωρεά του νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Το πλοίο «ΠΕΡΣΕΑΣ» θα καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό και ένταξής του στον Στόλο, με επίσημη τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας του.

Όπως σας έχει ενημερώσει στις 30/5/2023 το OnAlert, το «ΠΕΡΣΕΑΣ» διαθέτει – μεταξύ άλλων – υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων, ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές.

Το «ΠΕΡΣΕΑΣ» μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού και βαρέoς εξοπλισμού στα προστατευμένα και καλυμμένα καταστρώματά του, ο δε εξοπλισμός μπορεί να καθαιρεθεί και να ανακτηθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για τη μεταβίβαση με δωρεά του νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης, παρευρέθηκαν τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει: «Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να υποστηριχθούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χάρη και σε αυτή την ευγενική δωρεά του τέταρτου κατά σειρά ΠΓΥ από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Λόγω των τεχνολογικών καινοτομιών του, αυτό το πλοίο θα αποτελέσει πολύτιμο απόκτημα που θα ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών».