«PIRIN SENTINEL – 23»: Εντυπωσιακές εικόνες από τη συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ σε άσκηση στην Βουλγαρία [vid]

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Κορέν της Βουλγαρίας η DV DAY της ΤΑΜΣ «PIRIN SENTINEL - 23».

«PIRIN SENTINEL - 23»

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Κορέν (Koren Training Area-KTA) της Βουλγαρίας η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY)  της Τακτικής Άσκησης Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «PIRIN SENTINEL – 23», επιπέδου Τάγματος.

Η άσκηση διεξήχθη με τη συμμετοχή τμημάτων της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIII ΤΘΤ) «3ο ΣΙ – ΔΟΡΥΛΑΙΟ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

Η ΤΑΜΣ «PIRIN SENTINEL – 23» πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Admiral Emil Eftimov, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Major General Deyan Deshkov.

Κατά την διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

«PIRIN SENTINEL - 23» «PIRIN SENTINEL - 23» «PIRIN SENTINEL - 23»

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτόνομα θαλάσσια drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης και Δένδιας εντυπωσιάστηκαν από επίδειξη αυτόνομων θαλάσσιων drones του MIT στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

«Φέρνουμε τους δοκίμους μας σε επαφή με τη νέα επιχειρησιακή πραγματικότητα και την πατρίδα μας στη νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας