«Πλεόνασμα» αξιωματικών – Πόσο αυξήθηκαν με τις κρίσεις στις ΕΔ οι ανώτατοι

Ποια αναδιοργάνωση; Αύξηση στους ανώτατους αξιωματικούς προκύπτει από τις τελευταίες κρίσεις.

Όπως επισημαίνει στο Onalert απόστρατος αξιωματικός η στρατιωτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε με το “πλεόνασμα” το οικονομικό αλλά με το πως θα υπάρξει πάλι πλεόνασμα αξιωματικών.

Γράφει:

“Δεν υπάρχει κανένας από την στρατιωτική ηγεσία ΓΕΕΘΑ που μπορεί να ασχοληθεί με τέτοια θέματα του προσωπικού, αυτοί ασχολούνταν μόνο με τις κρίσεις και πως θα αυξήσουν τον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών ώστε να ικανοποιήσουν αρκετά μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων !!! Σιγά μην τους ενδιέφερε η σωστή κατανομή του πλεονάσματος και ποιοι από τις ΕΔ θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι !!!

Πάντως κατάφεραν να αυξήσουν τις θέσεις των ανώτατων αξιωματικών ειδικά στα Σώματα του ΣΞ, είχαμε αύξηση κατά 45 % στους Ταξίαρχους ασχέτως εάν αυτή η ενέργεια σε περίοδο λιτότητας προκαλεί τον ελληνικό λαό !!! Πέρυσι κλείσανε στα σύνορα και όχι μόνο στρατόπεδα, σχηματισμούς και μονάδες και φέτος αυξήσανε τον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών του ΣΞ.

Σε περίοδο αυστηρής λιτότητας, όπου γίνεται αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα δυστυχώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε αδικαιολόγητη ενέργεια που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αυξάνοντας το ετήσιο μισθολογικό κόστος των ΕΔ με την συγκεκριμένη ενέργεια, αντί να προβεί σε μείωση των ανώτατων αξιωματικών, όπως θα έπρεπε φυσιολογικά να συμβεί, μετά από την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης και όπως αρκετές φορές είχε δηλώσει ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι δυνατόν αυτοί που κυνηγάνε τις καρέκλες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών ;”

Διαβάστε ακόμη:


Τα «στατιστικά» των κρίσεων – Που αυξήθηκαν οι ανώτατοι