Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν καθημερινά πως βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο Έβρος από τις πλημμύρες.
Ο Έβρος δοκιμάζεται για ακόμη μία ημέρα από τις πλημμύρες, ενώ μέχρι και την Παρασκευή βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό», με σπίτια να κινδυνεύουν από τον μεγάλο όγκο νερού.
15.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει μόνο στην περιοχή του Σουφλίου, ενώ σε όλον τον Έβρο, έχουν γίνει λίμνη πάνω από 150.000 στρέμματα.
Ο Δήμος Σουφλίου ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για να ενισχύσει με σάκους με άμμο το ανάχωμα στο Τυχερό, όπου η πίεση των υδάτων είναι τεράστια και υπάρχει φόβος ότι θα σπάσει.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στελέχη και οπλίτες της 50ής Ταξιαρχίας της 16ης Μεραρχίας, συνέδραμαν στις προσπάθειες.
