Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» – ανοιχτό για δωρεάν επισκέψεις

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 ανοιχτό για δωρεάν επισκέψεις από το κοινό.

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο μουσειακό κέλυφος εντός του οποίου στεγάζονται δύο κεντρικές αφηγήσεις:

Η ιστορία του πλοίου από τη ναυπήγησή του το 1939 έως την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του το 2010.

-Η επιχειρηματική πορεία του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Λάτση, από τη γέννησή του το 1910 έως και τα μέσα της δεκαετίας του 1990, οπότε και αποσύρθηκε από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην αίθουσα που παλαιότερα φιλοξενούσε την τραπεζαρία του πλοίου, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει σύντομες ταινίες, οι οποίες λειτουργούν ως εισαγωγή στους χώρους της έκθεσης που αναπτύσσεται στους δύο εκθεσιακούς διαδρόμους και την κύρια αίθουσα του μουσείου. Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από πλήθος φωτογραφιών, επιχειρηματικών, προσωπικών και δημοσίων εγγράφων, αντικειμένων, ομοιωμάτων και οπτικοακουστικού υλικού και ξεδιπλώνεται με φόντο σημαντικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ού αιώνα.

Δείτε το βίντεο με το χρονικό της ανακατασκευής του Νεράιδα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ετών 2007 και 2010.

Το Νεράιδα παρέμεινε παροπλισμένο στην Ελευσίνα για πάνω από 30 χρόνια, μέχρι το 2007, οπότε και αποφασίστηκε η ανακατασκευή και μετατροπή του σε πλωτό μουσείο.

Ωράριο Λειτουργίας: 10-00-15:00 & 18:00-22:00 καθημερινά.

Τελευταία προσέλευση 14:20 & 21:20.

Τυχόν έκτακτες τροποποιήσεις θα ανακοινώνονται στην υποδοχή και την ιστοσελίδα του μουσείου.

Προτού επισκεφθείτε το μουσείο, μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.