ΠΟΕΣ: «Χαμηλό εισόδημα και δυσμενείς συνθήκες εργασίας – Αυτοί είναι οι λόγοι για τις αυξανόμενες παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) φέρνει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά το πολύ σημαντικό πρόβλημα των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες αυξάνονται.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η ΠΟΕΣ «αποκαλύπτει» τους λόγους για τους οποίους υπάρχει αύξηση στις παραιτήσεις, και προτρέπει τον ΥΕΘΑ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Επικαλούμενη τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε προ ημερών η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (ΕΣΠΕΕ Νήσων), δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις παραιτήσεις των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ χαρακτηριζει την κατάσταση «εφιαλτική».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ, οι βασικότεροι λόγοι έχουν να κάνουν με τα χαμηλά εισοδήματα των στρατιωτικών, αλλά και με τις συνθήκες εργασίας.

«Είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί ανήκουν στο χαμηλόμισθο προσωπικό του Δημοσίου. Ωστόσο, ιδίως τα τελευταία χρόνια, πλήθος μέτρων με ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο δείχνει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει με έμμεσο τρόπο αυτό το status, γεγονός που για διάφορους λόγους δείχνει να γίνεται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ένταση αντιληπτό στο ΠΝ, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του Όπλου», αναφέρει η επιστολή της ΠΟΕΣ.

Οι λόγοι που αναφέρει οι ΠΟΕΣ: