Ποιο θα είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το ΥΠΕΘΑ – Τι είπε ο Βίτσας

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας , δήλωσε ότι το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα έχει να κάνει με την ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας των Ενώσεων Στρατιωτικών και κατ΄ επέκταση της ΠΟΕΣ.

Ο κ.Βίτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση του Onalert.gr που είχε να κάνει με την απροθυμία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα να δώσει λύση στο θέμα των Ενώσεων. Όχι μόνο γιατί ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως επειδή η έλλειψη σχετικής νομοθεσίας αφήνει “ανοιχτό γήπεδο” για “κομματική εισβολή” στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα πρώτα “καμπανάκια” αυτού του κινδύνου έχουν “χτυπήσει” εδω και μήνες και έχουν προκαλέσει την ανησυχία του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη ,σ΄ ότι αφορά στον Στρατό Ξηράς, όπου παρατηρούνται απαράδεκτες δημόσιες τοποθετήσεις και συμπεριφορές “στρατιωτικών” κατά συναδέλφων τους.

Τα νερά τάραξε και ο νέος Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών της ΠΑ ο οποίος ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των φορέων που ασχολούνται με τον χώρο των εν ενεργεία στελεχών.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μόλις ανέλαβε καθήκοντα έδειξε πρόθυμος να προχωρήσει το ζήτημα . Γι΄ αυτό το λόγο και κάλεσε στο γραφείο του το προεδρείο της ΠΟΕΣ, στο οποίο έδωσε ρόλο συμβουλευτικό . Η κίνησή του προκάλεσε από τη μία καλές εντυπώσεις στην πλειοψηφία των στρατιωτικών . Πέρα απ΄ αυτή την πρωτοβουλία Καμμένου όμως τίποτα δεν προχώρησε.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η εξαγγελία για οριστική ρύθμιση του θέματος δεν θα μείνει στα λόγια,αλλά θα γίνει πράξη.