Ποιοι αντέδρασαν για τις αυτοκτονίες στις ΕΔ

Γίναμε δέκτες παραπόνων από αρκετές πλευρές της ηγεσίας στο ΥΠΕΘΑ για το άρθρο μας “Ούτε μία σύσκεψη για τις 3 αυτοκτονίες στις ΕΔ; Προέχουν άλλα”; Μας ενημέρωσαν -άτυπα πάντα- ότι από χθες ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας μαζί με τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Τελλίδη “προσπαθούν να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα”. Αν και θεωρούμε ότι έχουν αργήσει,ελπίζουμε να βρουν κάποια λύση.

Απ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ,μόνο το ΓΕΑ αντέδρασε ουσιαστικά και μας ενημέρωσε για οδηγίες που έχουν σταλεί στις μονάδες της ΠΑ αλλά και για την προσπάθεια να μάθουν ορισμένα πράγματα για το πως αντιμετωπίζεται το φαινόμενο στις ΗΠΑ.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί. Και θα έπρεπε κάποιος,κάποιοι από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία να έχουν δείξει με τον τρόπο τους,ότι και ανησυχούν και ενδιαφέρονται για την έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών. Θα έπρεπε να έχει σταλεί ένα μήνυμα που θα μπορούσε να ακουστεί από το προσωπικό. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν δημοσιεύματα για να μαθαίνουμε τι έχουν στο μυαλό τους όσοι χειρίζονται την τύχη του στρατεύματος.