Πολλά λεφτά κοστίζουν οι μεταφορές νεοσυλλέκτων με ΚΤΕΛ

Πόσο μας κοστίζουν οι μεταφορές νεοσυλλέκτων από τα κέντρα κατάταξης σε στρατιωτικά νοσοκομεία για ιατρικές εξετάσεις; Απ΄ ότι φαίνεται πολλά λεφτά . Το ακριβές ποσό ζητά να μάθει με έγγραφο ερώτημά της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι στρατιωτικοί της Ένωσης με αφορμή την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), συγκρότησαν ειδική επιτροπή “η οποία επιφορτίστηκε με τη μελέτη της διαδικασίας κατατάξεως, τη διερεύνηση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτήν και την κατάθεση συγκεκριμένης, υλοποιήσιμης και λογικής πρότασης, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους”.

Τι προέκυψε;

“Από τη μέχρι τώρα εργασία της επιτροπής προκύπτει ότι με κάθε εκπαιδευτική σειρά φέρεται να δαπανάται ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για τις μετακινήσεις των οπλιτών, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, για να εξεταστούν στα στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία της περιφέρειας, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Έχοντας υπόψη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε και την προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ για εξορθολογισμό των δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου δε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ως άνω κατεύθυνσης, είναι απαραίτητη η παροχή ορισμένων διευκρινίσεων από το ΥΠΕΘΑ ως προς το μέγεθος της επιβάρυνσης του ελληνικού δημοσίου από τις μετακινήσεις των νεοσυλλέκτων οπλιτών των ΚΕΝ για ιατρικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, επιθυμούμε την παροχή των ακριβών οικονομικών στοιχείων ως προς το σύνολο του κόστους των μετακινήσεων των νεοσυλλέκτων οπλιτών από και προς τα στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία για το έτος 2013, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής αυτών στα ΚΕΝ”.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τους απαντήσουν και να μην τους εγκαλέσουν.

Διαβάστε ακόμη:

«Ξυπόλητα τάγματα» – Αδυναμία να δοθούν σε νεοσύλλεκτους τα απαραίτητα

Ιδιωτικοποιούν τα ΚΨΜ! Πικρός καφές σε τιμές Κολωνακίου για τους στρατιώτες!