Πολύτεκνος και προστάτης στρατιώτης αναζητά μια απάντηση για κατ΄εξαίρεση μετάθεση!

Πολύτεκνος και προστάτης στρατιώτης προσπαθεί εδώ και μήνες να λάβει μια απάντηση που έχει να κάνει με τη ζωή τη δική του και της οικογενειάς του. Δικαιούται και στους πόσους μήνες να πάρει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση; Τόσο απλά.

Όπως προκύπτει όμως από την επιστολή που έχει στείλει ο θείος του στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, τίποτα δεν είναι απλό στον Ελληνικό Στρατό. Δημοσιεύουμε λοιπόν την επιστολή μήπως και κάποιος ευαισθητοποιηθεί και δώσει μια απάντηση στον πολύτεκνο και προστάτη στρατιώτη:

“ Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τα σχετικά ζητήματα αλλά μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλω μια άκρη είπα να απευθυνθώ με την ελπίδα να γνωρίζετε κάτι σχετικά με τις μεταθέσεις των καταταγμένων.

Πρόκειται για τον ανιψιό μου. Είναι πολύτεκνος και προστάτης (ορφανός από ένα πατέρα, μεγαλύτερος από 3 τέκνα). Και για τις 2 περιπτώσεις ξέρουμε ότι υπηρετεί 8 μήνες.

Αυτό που δεν μπορούμε ακόμα να βρούμε είναι αν και πότε/πως δικαιούται μετάθεση στον τόπο κατοικίας του.

Τον κοροϊδεύουν ή το λιγότερο δεν τον ενημερώνουν ούτε από τη στρατολογία του ούτε από τη μονάδα που υπηρετεί. Έχει αυτή τη στιγμή 3 μήνες που παρουσιάστηκε και αυτή τη στιγμή είναι στον Έβρο.

Έπρεπε από το κέντρο να πάει απευθείας στον τόπο του; Το δικαιούται όταν κλείσει 5 μήνες υπηρεσίας; Αυτά τα 2 έχουμε μάθει αλλά δεν μας τα επιβεβαιώνει κανείς. Έχει κάνει αίτηση στη μονάδα του αλλά δε μας δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου μήπως και μάθουμε από το ΓΕΣ την κατάσταση της αίτησής του.
Αν και εφόσον έχετε γνώση του θέματος, παρακαλώ θερμά ενημερώστε μας.
Ευχαριστώ πολύ»

Αναμένοντας την απάντηση…

Διαβάστε ακόμη:

Με φορολογική δήλωση γονέων 1700 ευρώ είπαν όχι σε κατ΄εξαίρεση μετάθεση στρατιώτη