ΠΟΜΕΝΣ για ΣτΕ: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

«Η απόφαση της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας μας δικαιώνει πανηγυρικά για ακόμη μια φορά», είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Δημήτρης Ρώτας στο onalert.

Χθες, Δευτέρα, η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά απο απόφαση της υποχρεώνει την Κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει αναδρομικά μέσα σε οκτώ μήνες τις αποδοχές και τις συντάξεις των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Η απόφαση της τριμερούς επιτροπής του ΣτΕ, μας δικαιώνει πανηγυρικά και καταδεικνύει πόσο δίκαιο είχαμε όταν λέγαμε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας ότι πρώτα πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ και μετά να συζητήσουμε μέσα από διαβούλευση, την κατάθεση νέου ειδικού μισθολογίου που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.» τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας στο onalert. 

Για την απόφαση του ΣτΕ μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ Γιώργος Θεοδώρου ο οποίος δήλωσε οτι «αναμένουμε για πολλοστή φορά την εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Έχουμε κουραστεί και το λέμε.» Ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε ότι «Η προηγούμενη κυβέρνηση μας έδωσε το 50%, η νύν μας το υποσχέθηκε. Όχι μόνο δεν μας το έδωσε αλλά πήρε και το 50% με την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου».

Ερωτηθείς για το τι περιμένουν μετά απο την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Θεοδώρου δήλωσε οτι «Αναμένουμε απο την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να δώσει τα οφειλόμενα απο την απόφαση του ΣτΕ στους στρατιωτικούς.»

«Δεν ειναι θέμα του ΥΠΕΘΑ αλλά του υπουργείου Οικονομικών. Εμείς αυτούς περιμένουμε» δήλωσαν πηγές του ΥΠΕΘΑ στο onalert σχετικά με την χθεσινή απόφαση – βόμβα της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου Επικρατείας. «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά και πιστεύουμε οτι τώρα μετά απο αυτή την απόφαση έχουμε φτάσει στο τέλος», πρόσθεσαν εμφατικά.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί μέσα στο διάστημα αυτό των οκτώ μηνών, τότε θα επιβληθεί χρηματική διοικητική κύρωση (πρόστιμο) το οποίο θα καθοριστεί από το ΣτΕ.

Νωρίτερα οι Προεδροι των Ομοσπονδιών της Αστυνομίας, κ.Γρ. Γερακαράκου και Γ. Κατσιαμάκα, δήλωσαν ότι «Με σταθερά και αποτελεσματικά βήματα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το εισόδημα των στελεχών των Ελλήνων Αστυνομικών και να τους εξασφαλίσουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση, ανάλογη της προσφοράς τους στην Ελληνική Κοινωνία».

Να σημειώσουμε ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει Ομοσπονδίες στρατιωτικών, αστυνομικών, και άλλων ενστόλων, παραπονούμενες για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου των ετών 2014 και 2016 με τις οποίες είχε κριθεί αντισυνταγματική η περικοπή των αποδοχών και των συντάξεων των ενστόλων.

Ε.Π.