OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΠΟΜΕΝΣ: «Οι Μόνιμοι Αξιωματικοί προελεύσεως ΕΜΘ να ενταχθούν στην Β’ μισθολογική κατηγορία»

06/10/2023 - 11:07
ΠΟΜΕΝΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, τονίζει ότι στο πλαίσιο της θεσμικής της αρμοδιότητας και κατόπιν του (ε) σχετικού εγγράφου της της Γραμματείας Θεμάτων Εθελοντών Μακράς Θητείας «ΕΜΘ», μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που επικρατεί στις τάξεις των Μονίμων Αξιωματικών προελεύσεως ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΜΘ, σχετικά με το ζήτημα της μισθολογικής τους αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, μετά την προαγωγή σε Αξιωματικούς των πρώτων συναδέλφων προέλευσης ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ το Μάιο του 2019, τέθηκε το ζήτημα της μισθολογικής τους αποκατάστασης, προτείνοντας ως Ομοσπονδία την αλλαγή της μισθολογικής τους κατηγορίας από την Γ΄ στη Β΄ μισθολογική κατηγορία, όπως μισθοδοτούνταν και άλλοι συνάδελφοι μη παραγωγικών σχολών, ώστε να πληρώνονται με το βαθμό που φέρουν και όχι με τον προηγούμενο. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια με το Ν.5036/2023 άρθρο 91 (ΦΕΚ Α΄77/2023) «βαπτίστηκαν» τα τρία πρώτα κλιμάκια της Γ΄ μισθολογικής κατηγορίας, για να καλύπτουν το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων του ΠΝ και ΠΑ όχι όμως του Υπολοχαγού και Λοχαγού.

Το αίσθημα της αδικίας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, διότι οι συνάδελφοι αυτοί που προάχθηκαν στο βαθμό του Υπολοχαγού σύμφωνα με (δ) όμοιο, είναι για ακόμη μια φορά θιγόμενοι έναντι όλων των υπολοίπων συναδέλφων τους, γιατί ακόμα και με  το άρθρο 91 του Ν. 5036/2023, που θεωρήθηκε από την πολιτεία ως αποκατάσταση, θα συνεχίσουν να πληρώνονται με τον προηγούμενο βαθμό αφού δεν προβλέπεται αντίστοιχο κλιμάκιο Υπολοχαγού στη Γ’ μισθολογική Κατηγορία.

Κατόπιν των παραπάνω δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

α.  Για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε η εμπεριστατωμένη πρόταση, με σωρεία εγγράφων του θεσμικού εκπροσώπου των Στρατιωτικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ;

β.    Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη το σχέδιο τροπολογίας που κατέθεσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας το Νοέμβριο του 2020;

γ.  Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η γνώμη του συνόλου σχεδόν των Βουλευτών του Κοινοβουλίου ανεξαρτήτως κόμματος;

δ.    Γιατί δεν εφαρμόστηκε η εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού της από τα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σεπ. 2022, για πλήρη αποκατάσταση, των συναδέλφων μας προέλευσης Εθελοντών Μακράς Θητείας;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Οι Αξιωματικοί Προελεύσεως ΟΠΥ-ΕΠΥ- ΕΜΘ είναι Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό και αποτελούν δυναμική δομή για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, επανδρώνουν δε επιχειρησιακές, διοικητικές και τεχνικές  ειδικότητες οι οποίες απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση, στελεχώνοντας πλήθος θέσεων των Μονάδων και των Υπηρεσιών και αδιαμφισβήτητα υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους και της αποστολής τους.

Οι Αξιωματικοί προέλευσης ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ έχουν μνήμη και παρόλο ότι πολλές φορές διαψευσθήκαν οι υποσχέσεις που έλαβαν από την Πολιτεία στο παρελθόν, ευελπιστούν πως θα δικαιωθούν έστω και καθυστερημένα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, να άρει τις υφιστάμενες αδικίες και την υπαγωγή των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας στην Β΄ μισθολογική κατηγορία, καθόσον η σημερινή κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο τις αποδοχές των συναδέλφων μας, αλλά και τις συνδεόμενες με αυτές συνταξιοδοτικές απολαβές, εφάπαξ, μερίσματα κλπ.

Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙΒ' ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΛΛΑΔΑΕΜΘΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣΣΤΡΑΤΟΣΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙΥΠΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε

Οι Metallica στο ΟΑΚΑ: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δονήσεις κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert