Πορτογάλος συνταγματάρχης απαντά για τα …περί «κινήματος» και άλλων μύθων

“Έπεσε από τα σύννεφα” Πορτογάλος συνταγματάρχης με τον οποίο επικοινώνησε Έλληνας υποστράτηγος εα για να τον ρωτήσει τι είναι όλα αυτά περί πραξικοπήματος.

Ο Δρ.Ι.Παρίσης, υποστράτηγος εν αποστρατεία επικοινώνησε με τον Πορτογάλο αξιωματικό ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η ανακοίνωση μιας ένωσης χαμηλόβαθμων στρατιωτικών είχε διαστρεβλωθεί τόσο στην Ελλάδα.

Ο κ.Παρίσης που λειτούργησε ως κανονικός …ρεπόρτερ επανέρχεται με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του, με το οποίο και μας διαφωτίζει:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επανέρχομαι στο θέμα του… «πραξικοπήματος που ετοιμάζουν οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί», όπως το παρουσίασε κάποια ιστοσελίδα και το προώθησαν με… ενθουσιασμό αρκετοί συνάδελφοι, με τον εντυπωσιακό τίτλο «Οι Πορτογάλοι διδάσκουν τι σημαίνει έντιμος στρατιωτικός, πιστός στο Σύνταγμα»
Χθες, με μήνυμά μου (είναι πιο κάτω) σχολίασα το εν λόγω άρθρο και επισήμανα τις ανακρίβειες και τις υπερβολές. Παράλληλα επικοινώνησα με φίλο Πορτογάλο Σχη ε.ε., του εξήγησα σχετικά και τον ρώτησα τι συμβαίνει. Έπεσε από τα σύννεφα! Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια απλή ανακοίνωση (ενός συνδέσμου κάποιων χαμηλόβαθμων στρατιωτικών, όπως μου γράφει) θα ήταν δυνατόν να πάρει τέτοιες διαστάσεις και να φθάσει να εξηγηθεί ως προοίμιο πραξικοπήματος!!!
Σήμερα το πρωί έλαβα την απάντησή του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την οποία παραθέτω αυτούσια (τα κίτρινα δικά μου):

Νομίζω ότι θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από την υπερβολή και να πάψουμε να πέφτουμε θύματα του κάθε φαντασιόπληκτου δημοσιογράφου ή μη, προωθώντας αδιακρίτως κάθε τι που βλέπουμε  στο διαδίκτυο, χωρίς να το περνάμε από το φίλτρο της απλής λογικής..
Να είστε όλοι καλά
Γιάννης Παρίσης»