Πως φθάσαμε στην λύση του ασφαλιστικού για τους καταταγέντες του 1990 – ΒΙΝΤΕΟ

Το τεράστιο αν και απλό στην λύση του ζήτημα του ασφαλιστικού των καταταγέντων την περίοδο 1990-92 λύνεται και μάλιστα φθάνει μέχρι …το 1995. Η Φώφη Γεννηματά εξήγησε πως φθάνουμε στην λύση ενός προβλήματος που δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.

Διαβάστε και δείτε στο βίντεο τι ανακοίνωσε:

Υπάρχει εξέλιξη θετική. Είναι δύο ζητήματα που τα παλεύουμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες με το Υπουργείο Οικονομικών.
 
            Έχουμε στείλει συγκεκριμένες διατυπώσεις. Έχουμε προσπαθήσει να τεκμηριώσουμε το δίκαιο του θέματος και το ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση οικονομική για τα ζητήματα.
 
            Αυτή τη στιγμή έχω τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο Υπουργό, ότι έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση και αλλαγή στα πλάνα. Είναι θέματα τα οποία δεν μπορούσαμε να περάσουμε εμείς στα δικά μας νομοσχέδια εκ του συντάγματος γιατί αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα και άρα μόνο σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο και μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν να προωθηθούν.
 
Εμείς τα έχουμε δρομολογήσει, τα έχουμε στείλει, έχουμε πάρει την πολιτική έγκριση για να τα προχωρήσουμε και όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαμε να πείσουμε και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που με αυστηρότητα λόγω της συγκυρίας εξετάζει το κάθε θέμα και το κατανοούμε αυτό, αυτή τη στιγμή είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δρομολογούνται. Ελπίζω χωρίς πισωγύρισμα.