Πραγματοποιήθηκε η 2η Σύσκεψη των Χωρών Χρηστών του Πεδίου Βολής Κρήτης

Στην Σύσκεψη προήδρευσε ο Διοικητής του ΠΒΚ και συμμετείχαν αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ καθώς και αντιπροσωπείες από την Γερμανία, την Ολλανδία και από το Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) του ΝΑΤΟ.

ΠΒΚ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 έως την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 2η Ετήσια Σύσκεψη των Χωρών Χρηστών του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) (Users NAMFI Committee meeting – UNAC 2/2021) στην έδρα του ΠΒΚ (NATO Missile Firing Installation – NAMFI) στην Κρήτη.

Στην Σύσκεψη προήδρευσε ο Διοικητής του ΠΒΚ και συμμετείχαν αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ καθώς και αντιπροσωπείες από την Γερμανία, την Ολλανδία και από το Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) του ΝΑΤΟ.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ετήσιες δραστηριότητες του ΠΒΚ και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω αναβάθμισης του ρόλου του, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει το ΓΕΕΘΑ για την περαιτέρω ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου των στρατιωτικών υποδομών στην Κρήτη σε εθνικό και διασυμμαχικό πλαίσιο, καθώς και για την εδραίωση της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΒΚ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patch στελέχους της ΕΛΔΥΣΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Η στρατηγική της Αθήνας απέναντι στον «επιτήδειο ουδέτερο» – Συμμαχίες με Ισραήλ, Ινδία και Εμιράτα

Η αναβάθμιση των Patriot από το Ριάντ που δεν έχει προχωρήσει, οι ισχυρές εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας και τα ελληνικά Apache στα Εμιράτα