«Ψηφιακή αλάνα» δημιουργεί η Ελληνική Αστυνομία

<<Ψηφιακή Αλάνα>> στήνει η Αστυνομία στο …Διαδίκτυο! Πρόκειται για μέρος του νέου ιστότοπου της ΕΛΑΣ που θα παρουσιαστεί σε Ημερίδα. 
Συγκεκριμένα η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ , σήμερα Τετάρτη διοργανώνει στο ξενοδοχείο Intercontinental Hμερίδα με σκοπό την παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr.
 Στη νέα ενότητα <<Ψηφιακή Αλάνα>> της ιστοσελίδας  εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι(16) παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, μονόπολη, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους..
 
 Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς.
 
 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με  στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Η Hμερίδα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, ενώ θα παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.