Προς οριστική ρήξη οι Ενώσεις Στρατιωτικών Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας;

Το νεοσύστατο “συντονιστικό όργανο” των τριών Ενώσεων Στρατιωτικών που εμφανίστηκε να διαχωίζει την θέση του από τις υπόλοιπες Ενώσεις αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία, έμεινε με δύο Ενώσεις. Μετά από τις παραιτήσεις των επτά απο τα οκτώ μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον κάμπο θα γίνουν εκλογές και βέβαια δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο “συντονιστικό των τριών που έγιναν δύο”.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σαφές και από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της στην οποία “συμβάλλει” το Onalert με πολλά θεματά του -όχι εργασιακά στρατιωτικών- για τα οποία απρεπώς ο διαχειριστής της δεν αναφέρει την πηγή του. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας πάντως σε μία τελευταία προσπάθεια της να “γεφυρώσει” το χάσμα που έχει προκληθεί σε κείμενό της αναφέρει:


Συνάδελφοι
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι μέσω της τελευταίας ανακοίνωσης του συντονιστικού των ΕΣΠΕΗΠ- ΕΣΠΕΚΜ και της στήριξης στο απερχόμενο ΔΣ επιχειρείται ωμη παρέμβαση στην Γενική συνέλευση της ΕΣΠΕΘ που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες.

Διακρίνοντας την τεράστια απειρία σας στα περί των ενώσεων, εφιστούμε την προσοχή σας στην προοπτική της επόμενης μέρας. Όταν η ΕΣΠΕΘ βρεθεί με νέο ΔΣ μετά τις εκλογές. Τότε θα έχει προκύψει και ένα τεράστιο ψυχολογικό χάσμα μεταξύ του νέου ΔΣ και των μελλών μας αφενός, και των ενώσεων που σας που το πολεμούν ήδη. Ένα χάσμα το οποίο θα είναι πολύ οδυνηρό και δύσκολο να εξαλείφει.

Ήδη σήμερα ένας κόσμος που θέλει αλλαγή πορείας στην ΕΣΠΕΘ και επιθυμεί να συμβάλει ή να καταθέσει υποψηφιότητα του, διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του συντονιστικού των ΕΣΠΕΗΠ- ΕΣΠΕΚΜ και τις διαρροές τοποθετείται αρνητικά εναντίον σας. Ένας κόσμος της ΕΣΠΕΘ δέχεται ήδη πόλεμο από εσάς γιατί έχει επιλέξει να αλλάξει το ΔΣ της ένωσης μας. Το χειρότερο είναι ότι ένας κόσμος που θέλει να πλησιάσει την ένωση μας αποτραβιέται εκ νέου εξαιτίας σας.

Ήδη σήμερα δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να συνεργαστούν ή να συντονιστούν σε ενέργειες τους το νέο ΔΣ της ΕΣΠΕΘ με τις ενώσεις σας, υπό την καθοδήγηση της ομοσπονδίας μας.

Πως θα συνεργαστούμε αν το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ δεν αποτελείται από μέλη της αρεσκείας του προέδρου της ΕΣΠΕΗΠ κ. Θεόδωρου ή της προέδρου της ΕΣΠΕΚΜ κας. Ασλανίδου οι οποίοι εξεδήλωσαν την υποστήριξη τους στα μέλη του απερχόμενου ΔΣ με ανακοινώσεις και διαρροές για «πόλεμο Λάσπης»;

Συνάδελφοι:
Είναι περά από βέβαιο ότι αύριο θα χρειαστεί να συνεργαστούμε, να εκδώσουμε ψηφίσματα για κάποιο θέμα, να στηρίξουμε με ανακοινώσεις κάποιον αγώνα, να συνεργασθούμε σε κάποια εκδήλωση. Όλοι εμείς στην ΕΣΠΕΘ προσβλέπουμε σε αυτή την συνεργασία και στην ενότητα των ενώσεων μας. Όμως η περιχαράκωση σας είναι ήδη τρομακτική και θα μας δυσκολέψει αύριο! Πιστεύουμε όμως ότι είναι παροδική και οφείλεται στην έλλειψη ψυχραιμίας, διορατικότητας και στην τεράστια απειρία σας περί της λειτουργίας των ενώσεων.

Την επόμενη μέρα όταν όλα τα ΔΣ θα στέλνουν επιστολές συγχαρητηρίων και στήριξης στο νέοεκλεγεν ΔΣ της ΕΣΠΕΘ οι δυο ενώσεις σας θα το έχουν ήδη πολεμήσει! Τότε η μόνη προοπτική δεν θα είναι η συνεργασία μαζί μας, αλλά η αυτοαπομόνωση σας ή αυτοεξαίρεση σας από κάθε επικοινωνία και η σιωπή σας.

Διότι τελικά το να μπορεί κάποιος να δει με προοπτική, προσβλέποντας σε συνεργασία με το όποιο επόμενο ΔΣ προκύψει απαιτεί ψυχραιμία και μια «διπλωματική ματιά» σε βάθος. Είναι προσόντα που δεν τα έχουν όλοι.

Στοχεύοντας στην ενότητα -ακόμη και τώρα- υποβάλουμε δημόσια έκκληση και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας -εφόσον το επιθυμείτε-, προς αποκατάσταση του κλίματος επικοινωνίας και ηρεμίας στις ενώσεις μας με ορίζοντα επόμενης μέρας.

Στρατιωτικοί περιφέρειας Θεσσαλίας

Διαβάστε ακόμη:

Διπλασιάστηκαν οι αγωγές στρατιωτικών μετά από την επιστροφή χρημάτων! Τι γίνεται με παραγραφές

Ποιοι καταγγέλουν κομματικοποίηση στις Ενώσεις Στρατιωτικών και ποια είναι η απόδειξή τους

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν φτιάχτηκαν για τα 30» δημοσιότητας αλλά για να λύσουν θέματα