«Προσοχή στα παπαγαλάκια»! Σκληρή ανακοίνωση των στρατιωτικών της ΠΟΕΣ!

Για επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς ελάχιστων “επίδοξων εκφραστών της βούλησης των Ελλήνων στρατιωτικών” και για “παπαγαλάκια” κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών .

Σε μια ασυνήθιστα σκληρη ανακοίνωσή της αναφέρεται σ΄ όσους “κατά διαταγή και υπόδειξη, προφανώς από άγνοια και ερασιτεχνισμό, δημιουργούν αυταπάτες και παρασέρνουν σε ωφελιμιστικά μονοπάτια, παρεμβαίνοντας σε θέματα και με τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις καταστατικές αρχές των Ενώσεων”.

Επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι “οποιαδήποτε παρέμβαση σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους ανωτέρω εκφραστές μιας ισχνής μειοψηφίας, όπως αυτά σχεδιάζονται και εκφράζονται από την επίσημη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης και δεν περιβάλλονται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας μας”.

Όλη η σκληρή ανκοίνωση της ΠΟΕΣ:

Η μέχρι τώρα πορεία των στρατιωτικών σωματείων, έτσι όπως εκφράστηκε διαχρονικά από το 2004 έως και σήμερα, υπό την ασπίδα και στρατηγική της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, με τις διάφορες μορφές που αυτή ξετυλίχθηκε, απομάκρυνε τις όποιες αμφισβητήσεις και εκμηδένισε τους λόγους, που κατά καιρούς οι διαφωνούντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν και να πείσουν για τη μη αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας τους.
Σε περιόδους κρίσεως εμφανίζονται πάντα τα γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια, τα οποία υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη, έστω και αυτών των ελάχιστων υποστηρικτών τους, προσπαθούν, με τον τεχνητό εκφοβισμό και την κινδυνολογία που δημιουργούν, να ανατρέψουν όσα αυτά τα χρόνια κτίστηκαν και με αληθοφανείς και φερόμενες ως έντιμες ενέργειες να πείσουν για τη μοναδικότητα των πράξεών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών διαχωρίζει τη θέση της από τους επίδοξους εκφραστές της βούλησης των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κατά διαταγή και υπόδειξη, προφανώς από άγνοια και ερασιτεχνισμό, δημιουργούν αυταπάτες και παρασέρνουν σε ωφελιμιστικά μονοπάτια, παρεμβαίνοντας σε θέματα και με τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις καταστατικές αρχές των Ενώσεων.
Η ΠΟΕΣ δηλώνει ότι, οποιαδήποτε παρέμβαση σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους ανωτέρω εκφραστές μιας ισχνής μειοψηφίας, όπως αυτά σχεδιάζονται και εκφράζονται από την επίσημη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης και δεν περιβάλλονται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας μας.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους μας, που με τα e-mails και τα τηλεφωνήματά τους, εξακολουθούν και δείχνουν εμπιστοσύνη στην ΠΟΕΣ, ζητώντας να απομονώσουμε τις όποιες εξαιρέσεις βγήκαν στο προσκήνιο υποσκάπτοντας την όποια προσπάθεια.

Ευτυχώς είναι μικροί και άμυαλοι, συνεπώς αδύναμοι και άπειροι».