Πρώτη κόντρα (:) Α/ΓΕΣ και Ενώσεων Στρατιωτικών; Τι ζήτησαν και τους είπαν «όχι»

Στα Ιωάννινα αρνήθηκαν να δώσουν στην Ένωση Στρατιωτικών της Λέσχη Αξιωματικών για να κόψει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Σιγά μην επέτρεπαν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής να κάνει γενική συνέλευση στην ΛΑΕΔ!

Η ΕΣΠΕΑ είχε ζητήσει με έγγραφό της να γίνει ότι και πέρυσι. Να δοθεί μια αίθουσα στην ΛΑΕΔ στις 9 Μαρτίου για να γίνει η γενική της συνέλευση. Ο χώρος θα δεσμευόταν από τις 10.30 έως τις 14.30. Με το ίδιο έγγραφο ζητούσε αίθουσα για τις 6 Απριλίου, από τις 10.30 έως τις 17.30 για να γίνει το Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Εννοείται ότι από τις δύο εκδηλώσεις θα υπήρχαν και τα σχετικά έσοδα για την ΛΑΕΔ.

Το έγγραφο

Η απάντηση λιτή αλλά κατηγορηματική.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η άρνηση έχει σχέση με τον νέο Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, ο οποίος στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του είχε πει ότι οι στρατιωτικοί “πρέπει να αναφέρονται ιεραρχικά”. Αυτό ακριβώς έπραξαν και πέρυσι και φέτος οι στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΑ. Πέρυσι το αίτημά τους είχε θετική ανταπόκριση. Φέτος πάλι όχι.

Διαβάστε ακόμη:

«Παράπτωμα» και η… κοπή πίτας στρατιωτικών κατά το ΓΕΕΘΑ;