Πτώση F-4 Phantom: «Είναι βαρύς ο φόρος αίματος των ΕΔ» δήλωσε ο ΥΕΘΑ για τον θάνατο των δύο πιλότων

«Βαρύ το τίμημα του να θέλεις να είσαι καλύτερος» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε ευρισκόμενος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την επιβεβαίωση από το ΓΕΑ του θανάτου και του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους F-4E Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός, ανέφερε πως «είναι βαρύς ο φόρος αίματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στους πλέον των 160 νεκρούς που μετράμε και άλλους δύο, την ώρα που προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι, αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Και εμείς, πάντα θα τιμούμε την μνήμη τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι θα παραστεί στις κηδείες των δύο πιλότων.

Πριν λίγες ώρες το ΓΕΑ, με ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε τον θάνατο και του δεύτερου πιλότου, του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, μετά από έρευνες 48 ωρών στα ανοιχτά της Ανδραβίδας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΕΘΑ, στις 30 Ιανουαρίου, κήρυξε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τις πρωινές ώρες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας του Σμηναγού Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, λίγο πριν επιβεβαιωθεί και επίσημα ο θάνατός του.