Ρωσία: Εντυπωσιακό βίντεο από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία

Στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ετοιμότητας μάχης, εν όψει των προγραμματισμένων ασκήσεων «Union Resolve 2022» που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τανκς, ελικόπτερα και άλλα στρατιωτικά οχήματα να εμπλέκονται σε συγχρονισμένες προόδους σε χιονισμένο έδαφος. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε τρεις ξεχωριστές βάσεις στη Λευκορωσία.

Στρατιώτες άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία στις 18 Ιανουαρίου ως μέρος μιας μεγάλης κλίμακας επιθεώρησης της κοινής δύναμης των δύο κρατών. Η προγραμματισμένη εκπαίδευση αποτελείται από δύο φάσεις. Η τρέχουσα φάση επικεντρώνεται σε αμυντικές και προστατευτικές πρακτικές, όπως η υπεράσπιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Αυτό το στάδιο θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο μέρος, που θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου, ονομάστηκε «Union Resolve 2022». Ο σκοπός αυτής της τελευταίας φάσης είναι η εξάσκηση επιθετικής μάχης και η ανάπτυξη τακτικών για την απόκρουση εξωτερικής επιθετικότητας, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται καθώς η Ρωσία κατηγορείται ότι τοποθετεί 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προτείνει ότι οι ασκήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσχημα για εισβολή.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από: RT