Σαουδική Αραβία: H πρώτη διαφήμιση κατά της βίας

Ειναι από καιρό γνωστό οτι η Σαουδική Αραβία ειναι ένα από τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για τις γυναίκες.

Υπό το νομικό σύστημα του βασιλείου, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ανήλικοι και απαγορεύεται να ταξιδεύουν ή να εργάζονται χωρίς την άδεια των ανδρών κηδεμόνων τους. Στον τομέα των ισων δικαιωμάτων και σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2012 η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται 131η από 135 χώρες.

Και όμως, υπήρξαν τελευταια, μικρά σημάδια αλλαγής. Δύο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία διαγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά πέρυσι, και ο βασιλιάς Abdullah διόρισε 30 γυναίκες στο συμβουλευτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο.

Τώρα το βασίλειο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της βίας: Η παραπάνω διαφήμιση ειναι απο την εκστρατεία «No More Abuse» – «Οχι άλλη βία» και επιδιώκει να αναδείξη την ενδοοικογενειακή βία και να ενθαρρύνει τους πολίτες να την καταγγέλνουν οταν γνωρίζουν οτι υπάρχει. Μαλιστα η ιστοσελίδα που προωθεί την διαφήμιση αυτη διαθέτει και λίστα τηλεφώνων για το κοινό σε περίπτωση που ειναι θύματα βίας ή που γνωρίζουν θύματα.

Το κείμενο στη συγκλονιστική διαφήμιση μεταφράζεται περίπου ως «η κορυφή του παγόβουνου.»
Στην αγγλική μετάφραση η διαφήμιση παιζει με τις λέξεις δεδομένου οτι η γυναίκα ειναι ντυμενη με το παραδοσιακό νικάμπ: «Κάποια πράγματα δεν μπορούν να καλυφθούν.»

Πηγή: Foreign Policy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκεφαλισμός γυναίκας στη Σαουδική Αραβία!