Σχολή Εθνικής Άμυνας: Παρουσία ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ η τελετή αποφοίτησης της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, απένειμε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τα πτυχία στους απόφοιτους σπουδαστές της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης δια Φυσικής Παρουσίας της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Θεόδωρος Δρίτσας και ο Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Αθανάσιος Παφίλης.

Παρέστησαν επίσης, οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και οι Πρέσβεις στην Ελλάδα της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Omar Amer Youssef και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Lidija Boshkovska.

Συνολικά αποφοίτησαν 60 σπουδαστές, όπως παρακάτω:

● Ένοπλες Δυνάμεις: 47 Αξιωματικοί (34 από τον Στρατό Ξηράς, 6 από το Πολεμικό Ναυτικό και 7 από την Πολεμική Αεροπορία).
● Σώματα Ασφαλείας: 4 Αξιωματικοί (2 από την ΕΛ.ΑΣ., 1 από το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και 1 από το Π.Σ.).
● Μόνιμοι Υπάλληλοι: 2 (1 από την Βουλή των Ελλήνων και 1 από την Προεδρία της Κυβέρνησης).
● ΓΕΕΦ: 3 Αξιωματικοί.
● Αλλοδαποί: 4 Αξιωματικοί (2 από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 1 από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Οι χαιρετισμοί του ΥΦΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά την ομιλία του ο ΥΦΕΘΑ κ.Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Ως απόφοιτοι του τελευταίου και υψηλότερου επιπέδου ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι ευθύνες που πρέπει να αναμένετε, καθώς και οι προσδοκίες μας από εσάς, είναι πλέον υψηλότερες παρά ποτέ. Συνεχίζοντας να βαδίζετε στο μονοπάτι της επαγγελματικής καταξίωσης, θα πρέπει να διοικήσετε δια του παραδείγματος, αναδεικνύοντας το θάρρος, την ακεραιότητα χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τον Έλληνα Αξιωματικό. Θα πρέπει να εμπνεύσετε τους υφισταμένους και τους συναδέλφους σας και να συνεργαστείτε αποτελεσματικά με τους προϊσταμένους σας, συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της πατρίδας μας στην αφρόκρεμα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

΅«Πρόκειται για μια αποστολή εξαιρετικά απαιτητική, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά σύνθετο περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας της εποχής μας. Με τη σημερινή αποφοίτησή σας όμως, η οποία συνιστά το αποκορύφωμα της έως τώρα σταδιοδρομίας σας, αποδείξατε ότι είστε απολύτως ικανοί να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις των καιρών. Να είστε υπερήφανοι, διότι είστε συνεχιστές μιας λαμπρής ελληνικής στρατιωτικής παράδοσης χιλιάδων ετών, την οποία εσείς συνεχίζετε στον 21ο αιώνα, και που θα κληρονομήσετε στους επόμενους», συνέχισε.

Από την μεριά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το σύνολο των σπουδαστών για την επιτυχή αποφοίτησή του, επισήμανε ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει υψηλού επιπέδου στρατιωτική και ακαδημαϊκή γνώση καθώς και δεξιότητες για τον ικανό χειρισμό θεμάτων Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής. Σημείωσε επίσης ότι καλλιεργεί στους σπουδαστές τις ικανότητες πολύπλευρης ανάλυσης του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος, κατευθύνοντάς τους στην παραγωγή πρωτότυπης στρατηγικής σκέψης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: