Σε κλίμα οδύνης το «ύστατο χαίρε» στον Αντιπτέραρχο Στεφανίδη – Οι τιμητικές βολές και ο συγκλονιστικός Διοικητής της 112 ΠΜ [vids, pics]

Πρώτη ενημέρωση: 17:12

Τελική ενημέρωση: 19:10

Ολοκληρώθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Αντιπτεράρχου Περικλή Στεφανίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή υπηρετώντας την πατρίδα, όταν το αεροσκάφος του, τύπου Canadair CL-215, συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του, μαχόμενος τις φλόγες στην Κάρυστο.

Συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η τοπική κοινότητα έχει βυθιστεί στο πένθος για τον άδικο χαμό του Αντιπτεράρχου Περικλή Στεφανίδη, ενώ μάλιστα στην τελετή βρίσκεται τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αλλά και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς στην Κάρυστο, καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Συγκλονιστικός ήταν ο Διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης στον επικήδειο λόγο του: «Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου».

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

 

Φωτογραφίες Intime News