ΣΕΕΝΣΑ: Οι αγωνίες ενός νεοσύστατου συνδέσμου που κουράζουν

Το 2012 ο ΣΕΕΝΣΑ δεν υπήρχε.  Τα ιδρυτικά του μέλη βέβαια υπηρετούσαν στις ΕΔ και κάποια απ΄ αυτά σε θέσεις του ΥΠΕΘΑ. Υπουργός ήταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και Α/ΓΕΕΘΑ ο Κωσταράκος. Λογικά θα είχαν ακούσει κάτι από τη μεγάλη φασαρία που είχε γίνει για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να φορούν στολή οι στραρτιωτικοί εκτός υπηρεσίας. Και ειδικά όταν συμμετέχουν σ΄ εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τις ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ διεκδικήσεις τους.

Ο ΣΕΕΝΣΑ ,που πρόσφατα έχει ιδρυθεί έχει όπως προκύπτει από τα δελτία τύπου του τον χρόνο να ασχολείται με πολλά άλλα ζητήματα εκτός από τα προβλήματα των αεροπόρων για τα οποία υποτίθεται ότι ιδρύθηκε.

Έτσι δαπάνησε χρόνο το ΔΣ για να ασχοληθεί -ξανά- με ρεπορτάζ του Onalert.gr σχετικά με τα όσα έγιναν στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας .

Γράφουν λοιπόν “για τα ανυπόγραφα άρθρα που υιοθετούν sites στρατιωτικού περιεχομένου”. Επειδή αυτό το παραμύθι τραβάει χρόνια πολλά να επισημάνουμε ότι στο Onalert.gr δυο άνθρωποι γράφουν εκτός των φίλων αρθρογράφων που κατά καιρούς επώνυμα αρθρογραφούν.Πάρις Καρβουνόπουλος λέγεται ο ένας,Ελένη Παναγιώτου η δεύτερη. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝΣΑ το γνωρίζει πάρα πολύ καλά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εκείνος πρώτος επικοινώνησε με το Onalert.gr για να μας κάνει την τιμή να ανακοινώσουμε πρώτη την ίδρυση του ΣΕΕΝΣΑ. Τα περί ανυπόγραφων άρθρων αλλού λοιπόν…

Συνεχίζουμε:
 
“Στο παρελθόν σε άρθρο του ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΕΝΣΑ, Σγος (ΥΔΚ) Δημήτρης Ρώτας, είχε αναφέρει η σιγή και η ανοχή να μην θεωρηθούν αδυναμία. Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν”. Προφανώς η επισήμανση για όσους “δεν θέλουν να καταλάβουν” δεν μπορεί να απευθύνεται στο Onalert.gr. Δεν νομίζουμ ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί.
 
Για το θέμα της Στολής με την οποια παρουσιάστηκαν τα μέλη του ΣΕΕΝΣΑ. Γράψαμε ότι ορθώς τη φορούσαν. Οι υπόλοιποι δεν τη φορούσαν έχοντας τη …φοβία των διώξεων του 2012 για την οποία επαναλαμβάνουμε κάτι θ΄ άκουσε ο ΣΕΕΝΣΑ,δεν μπορεί….
 
Ο ΣΕΕΝΣΑ αισθάνθηκε πάρα πολύ άσχημα από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ προς τον κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο Τσουκαράκης τόλμησε να πει όπως προκύπτει από το βίντεο ότι πιθανόν ο κ.Κεφαλογιάννης δεν κατανόησε ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε! Κι αυτό χαρακτηρίζεται ειρωνία και …απρεπή συμπεριφορά!!! Το λένε οι ίδιοι που δυο παραγράφους παραπάνω υπερασπίζονται το δικαίωμα των στρατιωτικών να μιλούν! Προφανώς να μιλούν μόνο διαβάζοντας γραπτό κείμενο… Μετά από 25 χρόνια στο στρατιωτικό ρεπορτάζ δηλώνω…ηλίθιος κάθε μέρα ,γιατί αδυνατώ πάρα πολλές φορές να καταλάβω αμέσως τα περιπλοκα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Και πολύ συχνά διαμαρτύρομαι στην ΠΟΕΣ για τις ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με τέτοια θέματα γιατί είναι δυσνόητες. Αν οι βουλευτές μας που δεν έχουν καμία σχέση με το στράτευμα τα ….πιάνουν όλα με τη πρώτη μπράβο τους.

Δεν χρειάζονται πάντως την υπεράσπιση κανενός ΣΕΕΝΣΑ.

Και για να μην πολυλογούμε γιατι ολα αυτά είναι πολύ αδιάφορα και κουραστικά για τους στρατιωικούς που έχουν πλήθος άλλων μεγάλων προβλημάτων…

Ο ΣΕΕΝΣΑ έχει μια αγωνία να …καθιερωθεί ακόμη και στον χώρο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Θα το καταφέρει μόνο αν πείσει ότι υπάρχει λόγος ύπαρξής του. Μέχρι στιγμης κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των ιπταμένων της ΠΑ δεν το έχει καταφέρει. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία αν και με τέτοιες ανακοινώσεις και νοοτροπίες δεν το βλέπουμε.